Ahmetović: Begović je izinio izuzetno teške optužbe, trebamo se zabrinuti

447DC097 B8C9 4F72 8852 CBDB59629C67
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

“Asmir Begović iznio je izuzetno tešku optužbu i pomenuo neka imena. Mislim da on nije čovjek koji bi tek tako to izjavio”, rekao je Kemal Ahmetović, dugogodišnji sportski novinar. Istakao je kako bi bilo potrebno, upravo sada, da se sve ove priče istraže i utvrdi istina.

“Sigurno ima doza ljutnje kod njega jer ga nema u nacionalnom timu, ali sigurno je da je dio u njemu proključao i rekao je ono što se dešava. Sada najavljuju da će biti tužen zbog klevete. Ako bude, biće to dobra stvar jer će pred istražnim sucem Begović moći reći zašto je to rekao. Ako ne bude tužen, onda znamo da je neko priznao da je tako. To je u ovom trenutku, čini mi se, poremetilo atmosferu u reprezentaciji. Neko kaže nije sada momenat, ne treba kvariti atmosferu. Sada je momenat da se kaže ono što se misli i da se u ovom trenutku te stvari počnu rješavati. Na Zapadu bi to bila kapisla inicijalna da krenete ispitivati šta se desilo”, rekao je Ahmetović za N1.

Kazao je i to kako je od momenta kada se nismo plasirali na EP počela erozija bh. fudbala i da smo se vratili u eru kada smo imali probleme u NS BiH i nogometnoj reprezentaciji.

“Igrački smo selekcija koja mome pobijediti. Pokazali smo to protiv Francuza da se možemo ravnopravno nositi na njihovom terenu. Ali, ne treba zaboraviti da je Kazahstan reprezentacija koja malo-pomalo raste. U kvalifikacijama je Škotsku razbila 3:0 na svom terenu. Nemojte da nam se desi Kipar kada su nam rekli da se ne trebamo pripremati. U ovu utakmicu trebamo ući kao da je Francuska i biće sve uredu”, rekao je Ahmetović.

Konstatovao je da je atmosfera navijača splasnula kada je u pitanju podrška reprezentaciji BiH.

“Ovo je trenutak kada se svi trebamo zabrinuti. Ali, pored svega sam optimista i nadam se da će se ta podrška vratiti”, zaključio je Ahmetović.