Portal 072info

Aida Kalušić zajedno sa ekipom KŽK Čelik spremna za susret sa ekipom Budućnosti iz Podgorice

Povodom odigravanja utakmice 4.kola Međunarodne regionalne lige, košarkašice KŽK Čelik odigrat će derbi utakmicu sa ekipom Budućnost Bemax Podgorica.

Tim povodom danas je u press centru Gradske arene u Zenici održana konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba KŽK Čelik Slobodan Kecman i košarkašica Nedžla Kovačević.

Slobodan Kecman osvrnuo se i na susret protiv Celja, gdje su košarkašice Čelika zabilježile poraz, te dodao da su zasad u dobroj firmi, pred susret sa ekipom Budućnosti: “U Clju smo igrali jednu dosta dobru utakmicu. Mislim da smo ispoštovali dobre stvari, tokom utakmice dok smo sami finiš pokvarili. Promašili smo veliki broj slobodnih bacanja i zicera, a i pored svega toga imali smo priliku da pobijedimo. To je i za nas jako dobra prilika da gostujemo na jako dobrom terenu, malo nam je falilo, a sada treniramo za nove susrete”, dodaje Kecman.

Sutra u 18:00 sati na rasporedu je utakmica sa ekipom iz Podgorice koju je ekipa uspjela upoznati na memorijalnom turniru “Amna Fazlić” koji se odigrao ove godine u Zenici. “Ekipa Budućnosti je ekipa koju svi svrstavaju u najuži krug ekipa za F4. Imaju novu igračicu na poziciji beka šutera. Zasad imaju tri utakmicu tri pobjede i nijedan poraz. Iskreno se nadam da ćemo mi “pokazati zube” na domaćem parketu sa našom vjernom publikom i odigrati dobru utakmicu”, istakao je Slobodan Kecman, šef stručnog štaba Košarkaškog ženskog kluba Čelik.

U utakmici protiv Budućnosti u sastav se vraća Aida Kalušić, koja nije duži period bila u igri. 

“Ekipa budućnosti je jaka ekipa, igrali smo s njima. Kvalitetni su i ujedno pojačano sa dobrom novom igračicom. Dosta smo pomladili ekipu u ovoj sezoni, te su planirane oscilacije u igri, a mislim da ćemo borbenom igrom “pokazati zube” i kvalitetnu igru. Ovim putem pozivam sve navijače da dođu u što većem broju te da nas bodre na putu ka pobjedi”, istakla je Nedžla Kovačević.

Utakmica je na rasporedu sutra, 28. 10. 2015. godine s početkom od 18:00 sati u Gradskoj areni u Zenici.

SVI U ARENU DA PODRŽIMO NAŠE KOŠARKAŠICE!

Podijelite članak