Portal 072info

Ajanović: Konzumirao sam alkohol zajedno sa sredstvima za smirenje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

O skandalu na Vlašiću oglasio se i Almir Ajanović koji je za Faktor rekao da u svojstvu izvršnog producenta projekta “BH Eurosong” izražava žaljenje zbog nemilih događaja u kojima je učestvovala ekipa “BH Eurosonga”, odnosno, kako je javnosti već poznato, koji su kulminirali njegovim apsolutno neprimjerenim ponašanjem.

– Ne tražim od bilo koga da mi oprosti, jer postoje ponašanja koja su neoprostiva, a, vjerujte mi, samom sebi je najteže oprostiti. Ne tražim ni opravdanja za svoje postupke. Ne mogu se opravdati, ali mogu pokušati da ih objasnim. Već više od pola godine svi mi uključeni u projekat “BH Eurosong” radimo pod nevjerovatnim pritiskom da se obezbijede neophodna sredstva za odlazak na ovu manifestaciju. Svako od nas se s tim pritiskom nosio na svoj način. Ne bih da osuđujem, ali neki od tih načina nisu mi se dopadali i već je bilo sukoba zbog toga u ekipi. Vjerovatno se nekima nije dopadao ni način na koji sam se ja nosio sa tim pritiskom. U trenutku kada mi je zdravlje bilo ozbiljno narušeno doktor mi je prepisao sredstva za smirenje. Sam sebi ne mogu oprostiti što sam konzumirao alkohol u vrijeme dok sam koristio takvu terapiju – kaže Almir Ajanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On dalje ističe da to nije opravdanje, ali da može baciti još malo svjetla na događaje sa Vlašića.

– A kada se priča o tome zakotrljala sa vrha Vlašića, poput snježne grudve se do Sarajeva pretvorila u lavinu. Ne želim time da umanjim vlastitu grešku, ali niti da joj pridajem monstruozne dimenzije kako su se potrudili da učine neki mediji. Bilo kako bilo, šteta je učinjena i ne postoji mogućnost da se vratim u prošlost i da je ispravim. Ono što mogu jeste da se izvinim osobama koje sam povrijedio, a kako obično biva najčešće povrijediš one najbliže i najdraže, dodao je Ajanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rekao je da se želi izviniti BHT-u jer su uložili u ovaj projekat sve što se moglo u ovom trenutku.

– I najvažnije, da se izvinim građanima ove zemlje u nadi da se ovo neće odraziti na naš nastup u Stockholmu. Ukoliko je za dobrobit naše ekipe potrebno da ja odstupim sa mjesta izvršnog producenta ja sam to spreman učiniti. Bez imalo oklijevanja ću to uraditi ako ostatak ekipe smatra da bi to pomoglo da se oni u Stockholmu bolje osjećaju. Bez obzira kako mediji htjeli to prikazati to su ljudi koje volim i sa kojima sam blizak. I zato mi je u ovoj odluci najvažnije njihovo mišljenje. U svakom slučaju želim da znate da niti jednog trenutka ne želim ugroziti odlazak Bosne i Hercegovine na „Eurosong“. Već sam toliko ugradio sebe u ovaj projekat da ću biti sa njima na eurovizijskoj pozornici neovisno o tome hoću li i oficijelno biti dio naše ekipe – kaže Ajanović za Faktor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izvor: Fokus

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)