Portal 072info

AJANOVIĆ I TUFEKČIĆ ISKORISTILI ŠANSU: Čelik pregazio Kozaru

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RK CELIK

Utakmicu protiv Kozare MP iz Kozarske Dubice rukometaši ,,Čelika” su ,,odradili” rutinski i na kraju su slavili pobjedu sa  13 golova razlike u 24. kolu Premijer lige BiH.  Igrano u Gradskoj areni Zenica. Gledalaca oko 300. Sudije: Nedim Lipa i Maid Katanić (oba Sarajevo), delegat Goran Sušić (Čapjina). Sedmerci: ,,Čelik” 3 (3), ,,Kozara” 4 (2). Isključenja: ,,Čelik” 12 minuta, ,,Kozara” 6 minuta. Rezultat: 40:27 za ,,Čelik” (poluvrijeme 17:10).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako se za utakmicu Čelik-Kozara ne može reći da je bila oštra i beskropisna, ipak će ona ostati zapamćena po velikom broju nesretnih povreda, gdje su najviše stradali Eduard Martić iz Čelika (u prvom) i Saša Obučina iz Kozare (u drugom poluvremenu), kojima je stradalo koljeno i oni su završili u zeničkojbolnici. Nakon pregleda i stavljene longetne za Obučinu oba su kasno uveče puštena kućama, ali će najmanje desetak dana  biti van stroja. Treći stradali igrač u 27. minuti igre je Boško Jolović, koji je bukvalno onesviješćen nakon nezgodnog udarca u vrat, ali je on pred kraj utamice ipak oporavljen ponovo ušao u igru. 

Inače, karaketristika ove utakmice je da su svih 15 igrača koliko je trener Zdenko Antović imao na raspolagaju ulazili u igru, a  mladi Harun Alihohodžić je, nakon povrede Boška Jolovića, dobio najveću minutažu. Od svih sedamestogodišnjaka (Ajdin Tufekčić, Harun Alihodžić, Miralem Dudić, Muhamed Ajanović i  Almir Rekanović) šansu su najblje iskorstili Muahmed Ajanović i golman Ajdin Tufekčić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dragan Starčević je branio u standardnodobroj formi, dok su najviše golova dali Davor Kadić (10), Milan Duvnjak i Nermin Mujanović (po 7 golova), te Aldin Begagić (6). I u ovoj utakmici ,,Čelikova” krila Davor Kadić i Milan Duvnjak (prošao kroz sve mlađe selekcije BiH reprezentacije), te Aldin Begagić (pivotmen), pa i golman Dragan Starčević su potvrdili da su zaslužili poziv selektora Dragana Markovića za ,,A” reprezentaciju prije mnogih koje je on pozvao (recimo iz RK ,,Bosne” čak 5 igrača!). Naime, kao što se zna, Bih reprezentacija  narednih dana igra dvomeč sa reprezenatacjom Grčke u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Kod Kozare bolji od ostalih su bili braća Goran i Marko Stanić (dali 6, odnosno 4 gola), te Slaven Maksimović (5) i Bojan Burazor (4 gola).

–          U svakoj utakmici od početka proljetnog dijela prvenstva gubimo jednog po jednog igrača, posebno u bekovskoj liniji: najprije Mirzu Hurema, pa Milana Ivančeva, Nermina Bašića… Večeras povredu je ,,zarado” Eduard Martić, tako da sam od samo dva beka u ovoj utakmici– Mirze Dervenčića (koji već duže vrijeme igra sa povrijeđenim koljenom), koljeno je na ovoj utakmici ,,iskočilo” i Eduardu Maritiću. Tako sada od tri igrača iz bekovske linije na raspolaganju imam samo jednog iskusnog i to, kako rekoh povrijeđenog Mirzu Dervenčića! Zato je klasično desno krilo Boško Jolović ,,prekomandovan” na poziciju srednjeg beka, a veliku minutažu protiv Kozare su dobili sedamnaestogodišnjaci, bekovski trio – Harun Alihodžić (sa samo 16 godina), Miralem Dudić i Muhamed Ajanović, a to je za njih ipak preveliki teret –žalio se nakon  utakmice Zdenko Antović, trener Čelika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sada je u toku prvenstvena pauza (zbog nastupa A reprezentacije protiv Grčke), a narednu utakmicu ,,Čelik” (u okviru četvrtfinala  Kupa BiH) igra  9. aprila u Banja Luci, protiv ,,Borca”, a dva dana nakon toga u Prijedoru  uokvuru 25. kola prvenstva u Premijer ligi BiH Čelik se sastaje sa ekipom RK Prijedora. 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME