Portal 072info

Akcija članova KUD Mošćanica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Proteklog vikenda članovi ekološke sekcije Kulturno umjetničkog društva ”Mošćanica” su proveli akciju čišćenja pojasa dionice puta Tišina – Mošćanica u dužini oko 5 km.

U akciji čišćenja učešće je uzelo oko 30 mladih ekologa, a pomoć pri utovaru, odvozu i deponovanju otpada, kao i logističku podršku za provođenje akcije je pružilo Privredno društvo ”Regionalna deponija Mošćanica”. Ovom prilikom je prikupljeno i na Regionalnoj deponiji ”Mošćanica” odloženo nešto više odjedne tone komunalnog otpada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Treba naglasiti da je ovo redovna godišnja akcija čišćenja ove dionice puta, koja se provodi u posljednih sedam godina. Po završetku akcije, naši mladi ekolozi su iskoristili priliku za druženje kroz zabavu i igru.

Nažalost, u našoj sredini ima i nesavjesnih građana koji ne znaju cijeniti ove aktivnosti mladih ljudi, pa neposredno po završetku akcije odbace svoj otpad na isto mjesto koje je samo nekoliko sati prije očišćeno.

Međutim, ovakve i slične situacije su dešavale se i ranije, pa članovi KUD ”Mošćanica” poručuju nesavjesnim građanima da ih njihova neprimjerena djela neće pokolebati da nastave sa održavanjem čistom od otpada ove dionice puta, kao i drugih lokacija u MZ Mošćanica i šire, u cilju da imamo ljepši i ugodniji prirodni ambijent. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

rtvze.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME