Akcija članova KUD Mošćanica

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Proteklog vikenda članovi ekološke sekcije Kulturno umjetničkog društva ”Mošćanica” su proveli akciju čišćenja pojasa dionice puta Tišina – Mošćanica u dužini oko 5 km.

U akciji čišćenja učešće je uzelo oko 30 mladih ekologa, a pomoć pri utovaru, odvozu i deponovanju otpada, kao i logističku podršku za provođenje akcije je pružilo Privredno društvo ”Regionalna deponija Mošćanica”. Ovom prilikom je prikupljeno i na Regionalnoj deponiji ”Mošćanica” odloženo nešto više odjedne tone komunalnog otpada.

Treba naglasiti da je ovo redovna godišnja akcija čišćenja ove dionice puta, koja se provodi u posljednih sedam godina. Po završetku akcije, naši mladi ekolozi su iskoristili priliku za druženje kroz zabavu i igru.

Nažalost, u našoj sredini ima i nesavjesnih građana koji ne znaju cijeniti ove aktivnosti mladih ljudi, pa neposredno po završetku akcije odbace svoj otpad na isto mjesto koje je samo nekoliko sati prije očišćeno.

Međutim, ovakve i slične situacije su dešavale se i ranije, pa članovi KUD ”Mošćanica” poručuju nesavjesnim građanima da ih njihova neprimjerena djela neće pokolebati da nastave sa održavanjem čistom od otpada ove dionice puta, kao i drugih lokacija u MZ Mošćanica i šire, u cilju da imamo ljepši i ugodniji prirodni ambijent. 

rtvze.ba