Akcija Federalne poreske uprave: Izvršena 222nadzora

orezna uprava Federacije BiH danas je na području Federacije BiH provodila kontrole poslovanja poreznih obveznika i u prvom danu akcije inspektori su izvršila ukupno 222 inspekcijskih nadzora.

Inspektori Porezne uprave FBiH već u prvom danu akcije otkrili su 54 neprijavljena radnika, 27 objekata u kojim se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, 77 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i 28 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćena su 47 objekta i izdato 153 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 346.300,00 KM.

Porezna uprava Federacije BiH će i tokom 2017. godine nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika  i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike da poštuju zakone, kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Autor: Agencije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE