AKCIJA ZA POMOĆ: “Donirao bih svoju jetru samo da spasim Senidu”

Screenshot 4 1136
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Mlad, život pred njima ali opaka bolest je uzela maha ženi pred kojom je budućnost. U cvijetu majčinstva Zvorničanka Senida Redžepi obolila je od teške bolesti. Karcionom se proširo a njena jetra otkazuju.

Senida je rođena 09.05.1991 godine u Zvorniku i udata je za Semira Redžepija koji su povratnici u Zvornik.

Dirljivu poruku dobrim ljudima poslao je njen suprug, Semir koju prenosimo u cijelosti.

“Zamolio bih vas iz dubine duše za uslugu. Imam suprugu koja ima tek 29 godina, a kojo je prije 6 mjeseci ustanovljeno da ima tumor na jetri. Imala je 2 operacije, prvo debelo crijevo kada je i ustanovljeno da ima tumor onda uklanjanje jajnika.

Čitali smo svakake metode, bila je na hemoterapijama koje nisu imale dejstvo nikakvo.
Pa su nam rekli da postoji metoda ubijanje čestica tumora čistim alkoholom. Tu smo se uhvatili za slamku nade jer doktor koji je to radio, radio je u Tuzli te nažalost i on je otisao za Njemačku. Zanima me da li se može liječiti u Turskoj?

I sam znas naše zdravstvo. Imala je 2 operacije, kritične po život, gdje su je iz prve operacije vadili tako reći iz mrtvih jer je bilo došlo do pucanja debelog crijeva i tu zahvaljujuci doktoru koji je vodio operaciju opstala je i sad je živa. Druga operacija – jajnici su stradali jer je bilo previse narastlo. Poslije te druge operacije primila je 1 terapiju, da bi poslije ustanovili da nisu imale dejstvo.

Javljam ti se u nadi da ima neko rješenje u Turskoj, jer ja više ni sam ne znam šta i kako dalje. Zanima me postoji li ikakva mogućnost, neka vrsta liječenja, transplatacija ako ista postoji da se može provjeriti jer ja sam spreman pola svoje jetre donirati ako postoji neka mogućnost.

Ovo vas moli jedan mlad i očajan čovjek koji je spreman na svaku mogućnost samo ako postoji.” – izjavio je Semira Redžepija.

U cijelu priču, od početka uključeno je i Udruženja građanja “Za bolji Sanski Most” koja svakodnevno pomaže ljudima širom Bosne i Hercegovine.

Odmah smo kontaktirali Ermina Cucu Karića, kako bi se priključili u što većem broju u ovu humanitarnu akciju.

“Nažalost njeno stanje nije dobro. kontaktirali smo najbolje doktore u Istanbulu, oni su nam odgovorili da ne mogu ništa obećati, reći po nalazima koje su gore dobili ali da mogu da vide ili da pokušaju pomoći Senidi.

Pošto je njena bolest jako uznapredovala nažalost, njen odlazak u Istanbul mora biti pod HITNO! U razgovoru sa doktorima ona bi trebala već biti u Istanbulu u utorak 22.12.2020 godine na pregledima ali nažalost bez novaca.

Da bih Senida otišla na pretrage i preglede trebat će joj 8000 eura, bez dodatnih troškova boravka i prevoza. – izjavio je Ermin za CH.

Svi koji želite pomoći novčano možete se priključiti preko Udruženja građana “Za Bolji Sanski Most!

📷 Devizni račun;
NOVA BANKA A.D. BANJA LUKA
SWIFT : NOBIBA22
BA395550000035628021
c
Prijedorska 92b
Sanski Most 79260
BiH
📷 Konvertibilni račun uplata u BiH
račun: 5556000035627915
Udruženje Građana za Bolji Sanski Most
Prijedorska 92b
Sanski Most
79260
BiH

Za više infromacija i akcija dobrih ljudi pozovite našeg prijatelja i suradnika Ermina Karića na broj +387 61 884 910