Portal 072info

Akcijom mještana Vrselja uz podršku Grada lakše do Boračke kuće i Lisca

3A32FF65 63AE 43E7 A007 CB637DD29B80
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mještani Vrselja, mjesne zajednice u Kočevskom slivu u velikom broju odazvali su se na akciju betoniranja puta koji od sela vodi ka Boračkoj kući i dalje prema sve popularnijoj planiranrskoj destinaciji Lisac. U svega nekoliko dana, grupe od pedesatak stanovnika Vrselja izvršile su sanaciju navedenog puta i položile beton koji je kao i ostali materijal osigurao Grad Zenica. Za betoniranje oko 700 metara puta izdvojeno je 25.000 KM.

“Ovo je višenamjenski put koji će osim stanovnika Vrselja koristiti hiljade naših sugrađana i drugih posjetilaca Lisca. Mještani Vrselja godinama su se za pomoć u realizaciji ovog projekta obraćali Gradskoj upravi ali nismo imali razumijevanja. Zahvaljujući gradonačelniku Fuadu Kasumoviću koji nam pomaže u realizaciji brojnih projekata, kao uostalom i na području cijele Zenice, sada stvaramo uslove za bolji život. Narednih dana u planu imamo asfaltiranje još nekoliko mjesnih puteva u Vrselju”, kaže Nezir Dizdarević, član Građevinskog odbora. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica opredijelila je dodatnih 15.000 KM za kupovinu materijala i betoniranje najmanje još dva puta u Vrselju.

Podijelite članak
  • 88
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Završeni radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta u MZ Gornja Zenica

072info.com

U Zenici ukraden automobil Bora

072info.com

Kod 19-godišnjeg Zeničanina pronađen pištolj

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)