Portal 072info

Ako budete radili ove stvari, Nova godina vam neće biti sretna!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ulazak u novu kalendarsku godinu oduvijek sa sobom nosi nadu, lijepe želje ali i određena sujeverja. Otkrivamo vam top 10 vjerovanja koja su se i danas zadržala u našem narodu.

Nova Godina predstavlja početak jednog lijepog, produktivnog i veoma srećnog perioda u kojem bi trebalo da dođe do ostvarivanja mnogih želja. Duga tradicija proslavljanja Nove godine dovela je do mnogih sujeverja koja i danas vladaju u našem društvu.

Većina verovanja vezano je za stvari koje nikako ne smemo da uradimo ukoliko želimo da se naši planovi i želje zaista ostvare u narednoj godini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedno od važnih verovanja odnosi se na emotivne odnose sa dragim ljudima. Naime, nikako ne smijete da zaboravite da čestitate bliskim osobama Novu godinu jer ćete se tako udaljiti od njih u narednoj godini.

Finansijska sigurnost jedna je od stvari kojima teži svako od nas, pa postoji čvrsto vjerovanje da 31. decembra ni 1. januara ne treba pozajmljivati novac jer takvo započinjanje godine predskazuje novih dvanaest mjeseci materijalnih problema.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ne izosite ništa iz kuće 1. januara!” – ovo vjerovanje važi za apsolutno sve, vjeruje se da na ovaj dan ne biste smjeli čak ni đubre da iznesete iz kuće.

Uz seksistički prizvuk, jedno od starih vjerovanja kaže da prva osoba koja prelazi kućni prag nakon ponoći ne bi trebalo da bude žena jer se nekada smatralo da žene donose nesreću. Takođe, nekada se smatralo da prva osoba koja ulazi u kuću ne treba da bude neko ko ima plavu ili crvenu kosu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naravno, ovo ne znači da treba da izbacite plavokosog ili riđeg rođaka, dobru prijateljicu ili partnera koji vam dođu na žurku nakon ponoći.

Među veoma lošim znacima smatra se da na prvi dan nove godine nikako ne treba jesti piletinu ili ćuretinu. Razlog tome je što su se ptice nekada smatrale “prljavim”. Obzirom na to, vjeruje se da “prljavštine” koju tako unesete u kuću nikako nećete moći da se otarasite cijele godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako vlada vjerovanje da treba uraditi po neku sitnicu u vezi sa poslom, treba biti umjeren. Sujeverje kaže da nije dobro pretjerano raditi 1. januara. Veliko angažovanje, posebno započinjanje nove aktivnosti na ovaj dan znači da ona neće biti prosperitetna, već naprotiv – biće osuđena na neuspijeh.

Potrudite se da budete dobrog raspoloženja, jer postoji vjerovanje da će vas one emocije koje budete imali 1. januara, pratiti tokom cijele godine.

Telegraf

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME