66 30


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Prvi putnici iz Komarne prema Brijesti i obrnuto mogli bi novim Pelješkim mostom prijeći dogodine naljeto, ako ne bude kakvih većih problema u gradnji.

Ako Kinezi nastave ovim tempom, dnevni i vikend gosti iz BiH mogli bi ljetovati na pelješkim plažama iduce godine, koje će tako postati dostupnije i prometno povezanije. Bit će jednostavnije i brže preko mosta doći na Drače nego se voziti do Gradca ili Zaostroga, poše Slobodnadalmacija.hr.

Nema straha da će sporija gradnja pristupnih cesta (stonske obilaznice), koje će, već je sasvim jasno, kasniti i duže od godine, utjecati na korištenje mosta u tom periodu.

Hrvatske ceste su se dosjetile pa će se proširiti postojeće ceste kroz naselje Drače do spoja na staru pelješku cestu, koja će služiti za promet sve dok se ne dovrše moderne i brze pristupne ceste kakve su propisane u projektu mosta. 

Izgradnjom mosta, na Pelješcu i u dolini Neretve promijenit će se puno toga, posebno u turističkom smislu. Primarna turistička djelatnost dobit će novi zamah jer atraktivne pelješke plaže već dogodine postaju bliže domaćim i inozemnim gostima.