Portal 072info

Ako namjeravate ljetovati u Drveniku, evo koliko ćete novca morati izdvojiti

Drvenik je hrvatski grad u kojem mnogi Bosanci i Hercegovci ljetuju svake godine.

U ovom i drugim gradovima na Jadranu koje posjećuju turisti iz cijelog svijeta su znatno porasle cijene u posljednjih nekoliko godina. Posebno je to izraženo nakon što je Hrvatska postala članicom Evropske unije 2013. godine.

Postoje oni koji smatraju da su turističke usluge u ovoj zemlji precijenjene, te da kvalitet usluge nije u skladu sa cijenom.

Za sve one koji se ovog ljeta namjeravaju odmoriti i zabaviti u Drveniku, provjerili smo cijenu nekih proizvoda i usluga – koliko košta noćenje za dvije osobe i četveročlanu porodicu, koliko se novca mora izdvojiti za konzumaciju pića u jednom kafiću?

Uvidom u Booking.com, većina smještajnih kapaciteta u Drveniku je popunjena. Za noćenje dvije osobe će morati minimalno izdvojiti nešto manje od 70 maraka, a maksimalno i do 500 maraka. Naravno, cijene zavise od vrste smještaja – da li je u pitanju apartman, vila ili hotel, kao i od toga kako je opremljen i koliko je udaljen od središta grada.

Četveročlana porodica će za jednu noć morati platiti malo više od stotinu maraka odnosno i do hiljadu maraka. Capuccino košta skoro tri marke, espresso dvije marke, mineralna voda dvije i po marke, a voćni sok tri i po marke, piše Radiosarajevo.ba.

Na obali Drvenika ima mjesta za još kupača, ali vjerovatno to neće biti dugo slučaj s obzirom na to da će narednih dana odnosno sedmica turistička sezona u Hrvatskoj doživjeti vrhunac.

Podijelite članak
  • 30
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box