Ako oni ne pobjede neće biti ničega – Dodik: Za 6 mjeseci će nestati RS 

Podijelite vijest

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Stanarima da su opšti izbori veoma važni za Srbe i opstanak Republike Srpske zbog čega je uvjeren da će podršku dobiti kandidati SNSD.

Dodik je naglasio potrebu da pobijedi SNSD jer je u pitanju opstanak Republike Srpske, a na sceni su oni koji žele da realizuju scenario njemačkog Bundestaga da se BiH treba organizovati bez Republike Srpske i Federcije BiH.

ČITAJ JOŠ:  Dodik: Napad na Sabornu crkvu poruka Srbima da nema života za njih u FBiH

– Ukoliko mi ne pobijedimo, i to vam ne govorim da vas lažem ili blefiram, već je takav kontekst, neće biti Republike Srpske za šest mjeseci – rekao je Dodik na predizbornom skupu u Stanarima.

On se protivi stavovima opozicije koji hoće nalogodavce da bi ih slušali i razgradili Republiku Srpsku koju, kako je rekao, SNSD želi da jača, sa dovoljno hrane i energije.

– Mi hoćemo Republiku Srpsku vidljivu i samostalnu u okviru Dejtonskog sporazuma. Poštujemo ustav BiH ali ako on nije moguć da se ispoštuje ne prihvatam takvu BiH – izjavio je Dodik.

ČITAJ JOŠ:  Nakon što je Dodik najavio tužbu CIK-u: Komentari na Twitteru se samo nižu

Nacionalističke partije proteklih dana često iznose slične prijetnje građanima. Na svojim predizbornim grupama poručuju šta će biti ako ne pobijede. Kandidat SDA Zahiragić Haris objavio je i vijesti iz budućnosti. Rijetko građani mogu čuti konkretne političke porgrame, najave aktivnosti i djelovanja da im život u ovoj zemlji bude ljepši i bolji.

N1