Ako planirate ići na EXIT, evo šta sve trebate znati o testovima na koronu, potvrdama o vakcinaciji i zamjeni ulaznica za narukvice

2 3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

EXIT je na svojim web stranicama objavio službene procedure za ulazak posjetioca na ovogodišnje izdanje festivala. Prema predviđenim protokolima ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula bit će ograničen na nekoliko načina. Mada za ulaz iz BiH u Srbiju nije potrebna nikakva vrsta dodatnih dokumenata izuzev ličnog dokumenta za ulaz na festival ipak će biti potreban dokaz o vakcinaciji ili negativan antigenski test na koronavirus.

Vakcinisani posjetioci i oni koji su preležali Covid-19

Četvorodnevnu ulaznicu potrebno je zamijeniti za festivalsku narukvicu. Posjetioci iz Bosne i Hercegovine na zamjenskom mjestu moraju pokazati potvrdu o vakcinaciji ili da su preležali Covid-19, odštampani Digitalni zeleni certifikat, ukoliko su se vakcinisali u Srbiji.

Posjetioci koji nisu vakcinisani i nisu preležali Covid-19

Kupcima ulaznica koji nisu vakcinisani, EXIT je omogućio besplatan brzi antigenski test. Za pristup testiranju potrebno je pokazati validnu četvorodnevnu ulaznicu i lični dokument. Testiranje će biti vršeno u Hali 1 Novosadskog sajma od srijede 7. jula do nedjelje 11. jula od 10 do 18 sati. Ukoliko rezultat bude negativan, na istom mjestu se preuzima i festivalska narukvica.

Ukoliko neko od posjetilaca ne stigne na besplatno testiranje na Sajmu ili ima EXIT ulaznicu dobijenu na nagradnoj igri, EXIT je dogovorio testiranje po nižim cijenama. Spisak adresa laboratorija i radno vrijeme se nalaze na EXIT-ovoj stranici. Iz organizacije napominju da su validni rezultati antigenskog testa jedino iz navedenih laboratorija.

Zamjena ulaznica za narukvice

EXIT festival osigurao je tri lokacije u Novom Sadu na kojima će posjetioci moći zamijeniti četvorodnevne ulaznice za festivalske narukvice. Zamjenska mjesta nalazit će se na Trgu slobode od ponedjeljka 5. jula do četvrtka 8. jula, zatim ispred Petrovaradinske tvrđave od utorka 6. jula do nedjelje 11. jula, kao i na Novosadskom sajmu od utorka 5. jula do nedjelje 11. jula, i to samo za one koji će raditi brze antigenske testove.

Ulazi na Festival

Na sam festival posjetioci iz Bosne I Hercegovine sa četvorodnevnim ulaznicama ulaze isključivo na glavni ulaz (kod Lovotursa) dok posjetioci sa jednodnevnim ulaznicama na ulaz 2 (kod crkve).

Na EXIT-ovim službenim stranicama nalaze se kompletna pravila i koraci za ulaz na festival. Ova pravila je odobrio Krizni štab Republike Srbije.

Festival ove godine proslavlja 20. godišnjicu od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena.