AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

U petak, 03.februara, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne oblačno vrijeme gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jače naoblačenje sa juga u noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C. Na jugu zemlje i u Krajini do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

U subotu, 04.februara, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Jača kiša prije podne u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Očekuje se između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim područjima prolazno slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C. Na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17°C.

U nedjelju, 05. februara u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostalim područjima lokalno slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

bh-index.com