Ako su za jedinstvenu BiH zašto SDA-u smetaju Fuad i Vinko?

SAOPĆENJE ZA MEDIJE BHI -KF

Kada je vidjela da gubi predstojeće izbore, SDA se posvetila sebi svojstvenim lažima, podvalama i spinovima, zloupotrebljavajući lojalne i novcima građana plaćene medije. Svake noći na predizbornim skupovima kandidati ove propale i kod naroda omražene stranke kao papagaji prozivaju i kleveću Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, nositelja liste BHI KF za Skupštinu ZDK i kandidata BHI KF za Skupštinu Zeničko – dobojskog kantona, Vinka Marića, po činu pukovnika HVO, inače uspješnog privrednika iz Žepča.

Umjesto što šire laži o Fuadu Kasumoviću i Vinku Mariću, Miralem Galijašević, nosilac liste SDA za Parlament FBiH i Nezir Pivić kandidat SDA za Parlament FBiH, te Alija Ogrić, nosilac liste SDA za Skupštinu Zeničko – dobojskog kantona dužni su biračima pojasniti: Zbog čega su, ako nisu zbog novca, proglasili kladionice vitalnim nacionalnim interesom Bošnjaka, čime su nastavili sa finansiranjem lobista protiv države BiH? Zbog čega su oni i SDA 27 godina u koaliciji sa HDZ BiH kojeg su predvodili neki od presuđenih ratnih zločinaca? Zbog čega im za koalicije u ZDK pogoduje brigadir HVO iz Žepča, predsjednik HDZ BiH ZDK gospodin Iva Tadić kojeg su svojim glasovima delegirali u Dom naroda čime su kljućeve države BiH dali HDZ-u BiH i SNSD-u? Da budemo jasni, gospodin Tadić je legitiman predstavnik svog hrvatskog naroda i mi nemamo ništa protiv njega i njegovog vojnog čina. Međutim, simptomatično je, zašto uništavač Krivaje i cijelih Zavidovića Miralem Galijašević i jedan od autora podvale Bošnjacima za reviziju tužbe BiH protiv Srbije za genocid, poniženi kandidat za gradonačelnika Zenice i autor stotina lažnih fcb profila Nezir Pivić, svoju kampanju vode blateći baš dvojicu kandidata Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad!

Ako su za cjelovitu, građansku i demokratsku državu jednakopravnih naroda i građana, kako to da su Galijašević, Pivić, Ogrić i armija njihovih novinara – botova sve svoje otrovne strijele usmjerili upravo na patriotski pokušaj Fuada i Vinka, zlatnog ljiljana Armije RBiH i pukovnika HVO-a da stabilizuju međunacionalne odnose u FBiH i BiH i da rade u interesu svih građana?

I jedan i drugi bili su časni ljudi u vojnim formacijama čiji se pripadnici prema svim federalnim zakonima smatraju braniteljima?

Ali, očito je da SDA nastavlja sa svojom podmuklom politikom laganja naroda jer da nije tako, onda ne bi prećutali istinu da je njihov koalicioni partner brigadir Iva Tadić, po činu HVO-a iznad pukovnika Vinka Marića. Ako su već odlučili nastaviti igrati kod Bošnjaka na kartu patriotizma i socijale, zašto svome narodu ne objasne kako se to njihov nositelj liste za Skupštinu Zeničko – dobojskog kantona, Alija Ogrić svako malo sastaje sa svojim poslovnim partnerom Borislavom Pelevićem, inače nekada prvim saradnikom ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana i članom terorističke Stranke srpskog jedinstva?

Na kraju, pozivamo SDA da narodu na predizbornim skupovima i preko svojih medija objasni i pokaže šta je to uradila u prethodne tri decenije, te da prestane lažima i smutnjama podrivati međuljudske i međunacionalne odnose u BiH, a posebno unositi razdor među Bošnjake i Hrvate.

Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad