Ako želi titulu evropskog prvaka, Inzagi mora staviti Džeku od prve minute, evo zašto!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Simone Inzagi (Inzaghi), trener Intera, prije nekoliko dana je kazao kako još nije siguran u to ko bi trebao igrati u vrhu napada protiv Mančester sitija u finalu Lige prvaka. 

Da je riječ o prije mjesec, ovdje ne bi ni postojala dilema. 

Belgijski napadač je od povratka u Inter, nakon neslavnog odlaska u Čelzi, igrao užasno. Redali su se promašaji “odmetnutog sina” na sedmičnoj bazi i njegova forma je izgledala doista loše. 

Lukaku, kojem većina navijača još nije oprostila izdaju, posljednjih sedmica je počeo s boljim partijama. Nevjerovatni promašaji i dalje vrebaju negdje u blizini, ali je to mnogo manje očigledno kada između tih promašaja postignete i poneki gol. 

S druge strane, Inzagi nije nagradio u posljednjim sedmicama Edina Džeku. Iako je Dijamant držao ekipu iznad vode, dok se Lukaku liječio i čuvao novih povreda, on u posljednjim sedmicama minute dobija na kapaljku. 

Kakvu će odluku donijeti Inzagi niko ne zna, ali ako će se ići na motiv i želju – boljeg od Džeke neće naći.

Veliki borac, željan pobjeda i velikih trofeja. Kada se na to doda bivša ekipa koja ga se riješila u najboljim godinama, čini se da je pozornica postavljena da Dijamant još jednom zablista kad je najpotrebnije i kruniše svoju karijeru trofejom Lige prvaka. 

avaz