Alarmantna situacija u BiH: Petogodišnje dijete spašeno od utapanja

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Jaka kiša izazvala je poplave na području Bosne i Hercegovine, a posebno alarmantna situacija je u općini Trnovo. Ekipe N1 su na terenu zabilježile područja potpuno poplavljena vodom, a mještani Kijeva, naselja smještenog u ovoj općini su posebno zabrinuti. Međusobno se pomažu, a nekoliko njih je spasilo i petogodišnje dijete od utapanja iz kuće koja koja je u potpunosti poplavljena.

Fahro Kolar prisustvovao je spašavanju djeteta i ispričao nam je kako je sve izgledalo te istakao da je to za njega bilo posebno emotivno.

“Dječak se zove Harun, gledao sam ga kako posmatra šta se oko njega dešava sigurno nije bio svjestan svega, otac mu je pritrčao iznio ga iz kuće, tu je bila i grupa momaka koji su ga čamcem prevezli i spasili ga”, kazao je.

U kući su osim Haruna i njegovog oca bili njegov djed i nana i svi su evakuisani čamcem.

“Bez čamca nije bilo moguće prići kući jer je sve poplavljeno. Tu sam bio i ja pomogao sam, dijete je bilo na trenutke izbezumljeno, ali je opet s obzirom na situaciju bio poprilično pribran. Ali bio je veseo kada smo ga iznijeli na suho i sigurno. Samo da se više ne ponovi ovakva situacija”, poručio je Kolar.

Nešto raniji snimci snimljeni iz zraka koje smo objavili pokazali su da je cijelo Kijevo pretvoreno u jezero, voda je prouzrokovala velike štete.

Ranije je načelnik Trnova Dragomir Gagović u razgovoru za N1 kazao da je ozbiljna situacija na ovom području na kojem kiša neprestano pada od jučer od 15:00 sati, a iza 22:00 sata je postala intenzivnija.

Što se tiče putne komunikacije, trenutno je u prekidu saobraćaj za mala vozila prema Trnovu.