ALARMANTNO: Novosađani na prvom mjestu u Evropi po konzumiranju trave!

Novosađani su najveći konzumenti marihuane u Evropi, pokazalo je veliko istraživanje, koje je obuhvatilo 42 evropska grada. Naučnici su, naime, pažljivo analizirali otpadne vode iz kanalizacionih sistema metropola i u njima tražili psihoaktivne supstance karakteristične za pojedine narkotike

Drugim riječima, ovo je bio džinovski doping test za Evropu, i to na kokain, marihuanu, metamfetamin i ostale amfetamine i na MDMA (ekstazi).

Rezultati su objavljeni nedavno u žurnalu Adikšn, a na našu žalost, najveće iznenađenje na listi prdestavlja prvo mjesto.

Poražavajuće

– Najviše tragova kanabisa u otpadnim vodama pronađeno je u srpskom gradu Novom Sadu, koji ima samo 265.000 stanovnika, Amsterdam je drugi, a Pariz treći – navedeno je u izvještaju, koji je preneo čak i CNN.

Inače, Amsterdam je i te kako opravdao titulu evropske prestonice narkotika pošto je bio prvi u gotovo svim ostalim kategorijama. Inače, u testiranju je učestvovao i Beograd, ali ni u jednoj kategoriji nije ni blizu Novom Sadu.

Kokain u Amsterdamu

Kad je riječ o ostalim drogama, najviše tragova kokaina pronađeno je u Amsterdamu, zatim u Antverpenu, Londonu, Cirihu, Barseloni i Bazelu. U Londonu je pronađena i visoka koncentracija MDMA (psihoaktivna supstanca u ekstaziju).

Kurir

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE