Portal 072info

ALARMANTNO: U FBiH više od 3.000 divljih deponija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stotine Tuzlaka priključit će se akciji “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan” 22. aprila, kako bi pomogli da njihov grad postane ljepše mjesto, piše agencija Patria.

“Let’s Do It“  predstavlja najveću volontersku terensku akciju u historiji Bosne i Hercegovine, kada građani pomažu u čišćenju divljih deponija, ali i gradskih ulica. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bosna i Hercegovina je sve zagađenije mjesto. Prema podacima Federalnog ministarstva okoliša i turizma iz 2013. godine procjenjuje se da sam na području FBiH ima više od 3.000 divljih deponija. Ali, taj broj je višestruko veći, jer se na selima nalazi također veliki broj divljih deponija, koje se najčešće ne nalaze niti u jednoj evidenciji.

U BKC-u TUZLA danas će biti održana i press-konferencija povodom predstojeće akcije, na kojoj će govoriti izvršni koordinator projekta “Let’s Do It Tuzla Amar Kavgić, predsjednik Udruženja građana “Ruke” Sarajevo Božidar Mihajlović, predstavnica kompanije “Eko život” Tuzla Vedrana Biberović i viši stručni saradnik za higijenu pri Gradskoj upravi Tuzla Alma Bubić, piše Patria.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija