ALARMANTNO: U FBiH više od 3.000 divljih deponija

Stotine Tuzlaka priključit će se akciji “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan” 22. aprila, kako bi pomogli da njihov grad postane ljepše mjesto, piše agencija Patria.

“Let’s Do It“  predstavlja najveću volontersku terensku akciju u historiji Bosne i Hercegovine, kada građani pomažu u čišćenju divljih deponija, ali i gradskih ulica. 

Bosna i Hercegovina je sve zagađenije mjesto. Prema podacima Federalnog ministarstva okoliša i turizma iz 2013. godine procjenjuje se da sam na području FBiH ima više od 3.000 divljih deponija. Ali, taj broj je višestruko veći, jer se na selima nalazi također veliki broj divljih deponija, koje se najčešće ne nalaze niti u jednoj evidenciji.

U BKC-u TUZLA danas će biti održana i press-konferencija povodom predstojeće akcije, na kojoj će govoriti izvršni koordinator projekta “Let’s Do It Tuzla Amar Kavgić, predsjednik Udruženja građana “Ruke” Sarajevo Božidar Mihajlović, predstavnica kompanije “Eko život” Tuzla Vedrana Biberović i viši stručni saradnik za higijenu pri Gradskoj upravi Tuzla Alma Bubić, piše Patria.

nap.ba

Prethodni članakVeliki uspjeh inovatora iz BiH: Na ženevskom Salonu osvojili sedam medalja
Sljedeći članakPUTUJTE SA AFANOM na obilježavanje 100. godišnjice bitke na Monte Meletti (1916 – 2016)