Portal 072info

ALBA o lažnim navodima za uginule pse u Azilu za napuštene životinje

CF0627AC 28E2 4CD0 9B96 29A2783C8C62
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vezano za pojavu lažnih profila i anonimnih objava na Facebook-u, čiji je cilj diskreditacija funkcionisanja Skloništa za napuštene životinje u Zenici, želimo naglasiti nekoliko osnovnih činjenica na kojima se temelje principi i načini rada zeničkog Skloništa:

Sklonište za životinje na teritoriji grada Zenice pruža usluge čuvanja i zbrinjavanja životinja sa ciljem zaštite zdravlja i veće bezbjednosti građana, te zaštite napuštenih i izgubljenih pasa. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ugovor o funkcioniranju Skloništa za životinje i Higijenskog servisa između Grada Zenice i Preduzeća za uklanjanje otpada i reciklažu “ALBA Zenica” d.o.o. regulišemeđusobne odnose

u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja, Pravilnikom o osnivanju i uvjetima koje moraju ispunjavati skloništa za životinje i Pravilnikom o osnivanju i uvjetima koje moraju ispunjavati higijenski servisi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na osnovu pomenutog ugovora, ALBA Zenica, zajedno sa partnerom u ovom projektu firmom WETA Zenica, koja pruža stručne usluge veterinarske skrbi, već četvrtu godinu upravlja Skloništem, kao i Higijenskim servisom, ponovo naglašavamo, u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima, te mjesečno izvještava Grad Zenicu o svom radu.

Rad Skloništa za životinje se redovno kontroliše od strane Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, odnosno veterinarskih inspektora (zadnji obilazak je obavljen 31.08.2020. godine). Broj prijavljenih napada bezvlasničkih pasa je u protekle tri godine izuzetno smanjen, čime jednu od osnovnih svrha uspostavljanja Skloništa smatramo ispunjenim.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
2819D30F D1C5 4FA4 B949 369A0C97CD77
Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

SLUČAJ U FAZI ISTRAGE: Fotografije uginulih pasa zaprepastile građane

072info.com

Zenica dobila reciklažno dvorište

072info.com

Potpisan novi ugovor o održavanju travnjaka Bilinog polja

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)