Portal 072info

Alba organizovala posjetu Azilu za napuštene životinje

Preduzeće Alba Zenica organizovalo je danas posjetu skloništu za životinje i higijenskom servisu u zeničkoj mjesnoj zajednici Stranjani za sve zainteresovane građane, medije,te predstavnike nevladinih organizacija.

U azilu,kapaciteta oko 100 pasa,koji radi 9 mjeseci,utvrđene su jasne procedure i svi zainteresovani mogu posjetiti ovaj objekat,uz prehodnu najavu, kako ne bi bilo nepredviđenih neželjenih situacija.U karantinu je smješteno desetak pasa.

Predstavnik Albe, Džafer Dautbegović ističe da je sam rad azila dosta skup,te da ne može precizno govoriti o broju pasa koji su u proteklim mjesecima prošli kroz azil.

-Željeli smo javnosti pokazati prostor koji radi u skladu sa Zakonom i gdje se osim hrane, životinjama osigurava veterinarsko-zdravstveni nadzor.

Stanje u Gradu je takvo da se i dalje treba raditi na ovom problemu. Do sada smo imali 33 predstavke od strane policije i riješeno je 90 slučajeva. Imali smo i 70 dojava putem Centra za obavjšetavanje gradske uprave,ukazao je Dautbegović.

Dodaje da je Zenica jedini grad u ZDK koji je na ovaj način pristupio rješavanju problem pasa lutalica.

Sklonište za napuštene pse posjetili su i zainteresovani građani,koji su izrazili zadovoljstvo viđenim,mada,kako kažu,uvijek može biti i bolje.

 

rtvze.ba

Podijelite članak