Portal 072info

Aldin Jacić liječi se u Zenici i čeka novi odlazak u Tursku

Aldin Jacić, Zeničanin koji je prošle godine stradao u požaru u svojoj kući, već dvije sedmice nalazi se na liječenju u Centru za starije i bolesne “Ruhama” u Zenici. Jacić se dva mjeseca, nakon što je proveo godinu u živim ranama, uspješno liječio u Turskoj.

Ekipa “Avaza” posjetila ga je u Centru, gdje se, kako nam je rekao, osjeća kao kod kuće. Osoblje se 24 sata dnevno brine o njemu, a on je prezadovoljan uvjetima u kojima boravi.

– Prelijepo mi je. Posebno dok su ove vrućine trajale, ovdje je bilo baš ugodno. Oporavak ide nabolje i nadam se da ću ubrzo biti kao i prije nesreće. Osoblje se brine o meni non-stop i zahvalan sam im na tome, kao i organizaciji “Pomozi.ba”, koja mi je omogućila boravak ovdje – kaže nam Aldin.

Ovaj 32-godišnjak ima slobodan tretman kretanja, redovnu higijenu, hranu, medicinski nadzor, redovno se kontrolira stanje njegove kože. Kako kaže Hatidža Rudić, direktorica Centra, svi nastoje da Aldinu maksimalno upotpune vrijeme.

– Imamo i veoma dobru saradnju s bolnicom tako da Aldin redovno ide i kod dermatologa na kontrolu. Uglavnom, svi zajedno nastojimo da nađemo što bolju terapiju i masti kako bi opekline na njegovoj koži što prije zacijelile. Njegovo stanje se svakog dana poboljšava. On ima svoje igrice i, šta god poželi, nastojimo da mu ispunimo – kaže Rudić.

Aldina skoro svakodevno posjećuju porodica i članovi rodbine, koji ga mogu i izvesti u šetnju. Krajem septembra ili početkom oktobra, trebao bi ponovo otići u Tursku na nastavak liječenja.

Preselili se u novi dom

Aldinov brat Salko rekao nam je da su se oni od prije nekoliko dana preselili u novi dom. Kuća u naselju Mošćanica bila je neuvjetna pa su Jacići morali potražiti novu.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box