ALEM BAJROVIĆ OPET U “ZVEZDAMA GRANDA”: Dvoumio sam se oko povratka

alem bajrovic5 1 e1648584690657 750x396 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Alem Bajrović ponovo je na sceni „Zvezda Granda“. Krenuo je iz baraža, jer je stigao umoran od nastupa na snimanje.

Kakav je osjećaj ponovo biti na sceni Granda?

-Iskreno, lijepo se ponovo vratiti na scenu koju sam već na neki način prošao. Lijep osjećaj vidjeti sve te ljude ispred kojih pjevamo i pokazujemo sebe u najboljem svijetlu, a naravno svakako i publiku i milionski auditoriji koji nas prati.

Žiri je primjetio da si umoran. Hoćeš li zaustaviti nastupe?

-Da, svi su odmah primjetili taj umor u glasu kao i u mom licu. Iskreno tako je moralo da bude jer nisam imao nikakav način da prolongiram nastupe koji su već bili ugovoreni prije saznanja za datum snimanja. Potrudit ću se makasimalno da smanjim, ako ništa prije snimanja emisije nastupe. I nadam se da će me sreća pratiti barem u tom pogledu nastupa i snimanja da ima razmak par dana.

Koliko ti znači povratak u takmičenju?

-Dvoumio sam se da li da se vratim ponovo ili da nastavim bez takmičenja svoju karijeru. I eto vratio sam se uz nagovor ljudi koji me okružuju, a samim tim i pojedini članovi žirija s kojim sam imao dodira kroz nastupe zajedničke da se ponovo vratim i tako da sam odlučio ponovo biti tu.

Kakva su očekivanja?

-Ja sam uvijek bio skroman kroz život i samim tim i kroz takmičenje. Ja jedino mogu dati sve od sebe da sto dalje dođem. A sve ipak stvar neke sreće i momenta , jer realno svi koji su ostali u tom šestom krugu su dobri pjevač. Sad je sve stvar ukusa kako će to članovi žirija da osjete i vide. A nadam se da ću daleko ove sezone doći, jer na neki način već sam formiran pjevač i dugo radim ovaj posao i živim od pjevanja.

Hoćeš li mijenjati pravac?

-Moj pravac pjevanja je uvijek raznolik, kako u samom poslu tako i u takmičenju. Tražit ću ono što najviše volim, što najbolje osjećam i sto mi dobro leži mom glasu. A mislim da ove godine sa izborom pjesama sam baš se dobro spremio što bi rekli naoružao i da će biti svega. I ovaj put je izbor pjesama bio dobar. Mislim da mi se greške neće ponoviti.