Alemka Markotić poručuje: Nema razloga sumnjati u rusku i kinesku vakcinu

Screenshot 2 1 1

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” prof. dr. sc. Alemka Markotić rekla je na HRT-u kako nema razloga sumnjati u rusku i kinesku vakcinu jer se radi o zemljama koje imaju visoki stupanj tehnologije i znanja, ali da je potrebno dostaviti i pregledati dokumentaciju.

Vezano za probleme s isporukom vakcine Markotić je rekla kako svi znamo da ništa nije idealno te da se mogu pojaviti određeni problemi, ali da je onda važno pošteno iskomunicirati i reći je li riječ o problemima u proizvodnji ili su tvrtke odlučile zbog profita preusmjeriti doze vakcina.

“Dok većina populacije svijeta ne bude cijepljena, niti oni koji u prvoj fazi budu cijepljeni neće moći biti toliko sigurno kao kad jedan visoki postotak ljudi bude cijepljen”, rekla je Markotić.

Markotić ističe kako ne vidi potrebu za bilo kakvom diskriminacijom u smislu toga otkud dolazi cjepivo, već je bitno jesu li određene tvrtke uputile dokumentaciju, zadovoljavaju li sve ono što je potrebno za registraciju cjepiva u Europskoj uniji, prenosi Hina.

“Nemam razloga sumnjati, ali ne mogu paušalno davati ocjene, odgovorila je na pitanje jesu li ruska, odnosno kineska cjepiva dobra. Dodala je da te zemlje imaju visoki stupanj tehnologije i znanja te da nema razloga sumnjati u ta cjepiva. Ali je potrebno dostaviti dokumentaciju i pregledati je”, poručila je Markotić za HRT.

Prethodni članakDa li zeleni čaj zaista pomaže kod gubitka kilograma?
Sljedeći članakCrna Gora riješila problem šverca cigareta, BiH čeka i gubi milijarde