Alen Kopić osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva oca Selima

bc

Postupajući po optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Okružni sud u Istočnom Sarajevu,  2. novembra , donio osuđujuću presudu protiv Alena Kopića  zbog krivičnog djela ubistvo i tjelesna povreda, te mu izrekao  jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i sedam mjeseci, saopćeno je iz OJT Istočno Sarajevo. 

Optužnicom se  Kopić teretu da je 20. juna oko 13:45 sati , u ulici Kasindolskog bataljona, opština Istočna Ilidža, u pomoćnom objektu – garaži koja se nalazi pored porodične kuće, nakon verbalnog sukoba, metalnom šipkom dužine 102,5 centimetra,, u namjeri da ga ubije, više puta u predjelu glave udario svog oca  Selima Kopića (64), rođen u Tesliću.

– Čime mu je nanio povrede opasne po život, koji je potom vozilom Hitne pomoći prevezen u JZU Bolonica „Srbija“ gdje je imenovani hospitalizovan, da bi od strane dežurnog ljekara u 15  sati konstatovano da je K. S. usljed zadobijenih povreda preminuo, nakon čega je istog dana, istom metalnom šipkom zadao udarce i K. Š., sestri K. S., koja je od udaraca zadobila tjelesne povrede u predjelu glave i ruku- navodi se u saopćenju.