alija


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Alija Budnjo, vlasnik kompleksa hotela Ilidža, javio se našoj redakciji te je kazao da nikada nije izjavio da ne poznaje Dr. Enru Suljić, blisku saradnicu Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

Doktoricu Enru Suljić poznajem od 2006. godine

Budnjo je reagirao na informacije objavljene na Facebook stranici “Pravda za Dženana Memića”, odnosno na fotografiju sa svadbe njegove kćerke, na kojoj se u njegovom društvu nalazi i Dr. Suljić – Mehmedika.

Kaže da tu nema ništa sporno.

– Nikad nisam rekao da ne poznajem Enru Suljić. Ona je doktor moje porodice. I to svi znaju. Ja to nikad nisam izustio. Doktoricu Enru Suljić poznajem od 2006. godine. Nije važno ko koga poznaje ili ne poznaje, treba biti profesionalac u svom poslu. Neka svako radi svoj posao profesionalno – kazao je Budnjo.

Nisam mislio na njih

Kaže da nije mislio na Dr. Enru Suljić ili Sebiju Izetbegović, direktoricu KCUS-a, u dijelu sučeljavanja sa Murizom Memićem na Face TV, kada je izgovorio rečenicu “ja te ljude ne poznajem”.

– Kada sam govorio “ja te ljude ne poznajem”, odnosilo se na ljude iz Tužilaštva i pravosuđa generalno. Kako ću reći da ne poznajem Sebiju Izetbegović. Ja ne idem po Tužilaštvu. I ovo što je on (Muriz Memić, op.a.) izjavio, donio je papir za Tužilaštvo, ja nikada nisam bio u državnom Tužilaštvu. Mene su jednom pitali, jesi li bio u državnom Tužilaštvu, “nisam nikada”. Jesam u kantonalnom – rekao je na kraju Alija Budnjo.