Aljoša Čampara: Bračni par Izetbegović će ostati sam na dvoru

873x400 37
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U premijernom izdanju emisije “Crvena olovka”, novog projekta u produkciji Avaz TV, gostovao je federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara (NiP). 

Čampara je, između ostalog, govorio o odlasku Semira Efendića iz SDA, razlozima njegovog odlaska iz ove stranke i priključivanje NiP-u, moguće saradnje sarajevske trojke sa opozicijom u Republici Srpskoj, “non-paperu”, bivšem reisu Mustafi ef. Ceriću…

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović da li mu je žao što nije otišao sa Efendićem nego sa Konakovićem, uzimajući u obzir da je u dobrim odnosima sa obojicom, ministar je odgovorio da svoju odluku ne bi mijenjao. 

– Ako se nađemo oko istih političkih ideja i ciljeva, ja samo mogu predstavljati sponu između njih za uspješnu saradnju – istakao je Čampara. 

Kada je u pitanju saradnja sarajevske trojke sa opozicijom u RS, rekao je da je ona moguća. 

– Već smo vidjeli na lokalnim izborima, a vjerujem da ćemo i na općim koliku prijetnu predstavlja opozicija za vladajuće strukture – istakao je.

Prokomentirao je i aferu “Respiratori” koja potresa bh. javnost posljednjih godinu dana.

Na pitanje da li će bračni par Izetbegović, nakon svih promašaja i osipanja SDA, ostati sam na dvoru, Čampara je odgovorio potvrdno:

– Sve vodi ka tome da ostanu sami. 

Istakao je da se osipanje SDA ovdje neće zaustaviti. Osvrnuo se i na posljednje navijačke nerede u Mostaru, te je pojasnio zašto je predložio izmjenu Krivičnog zakona u FBiH.

Kompletan intervju pogledajte na “Avaz TV”.