Aljoša Čampara: Pokaži diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom!

SA ALEKSANDRA IZLOZBA PKG ADG 1 20200916 145335043 00 12 57 15 Still012

Ja protiv Osmana Mehmedagića nemam ništa lično, ali mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom, kazao je u Pressingu na N1 Aljoša Čampara, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Optužili ste direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića Osmicu za satanizaciju vas i vaše porodice?

Ima mnogo dokaza, to traje dvije, tri godine, a kulminiralo je kada sam u programu N1 kazao da ko nema diplome ne može obnašati važne funkcije. Kakvu to poruku šaljemo mladima? 2020. pojavljuje se diploma da je završio fakultet 2013. godine. Najžalosnije od svega je da je ovu diplomu proglasio tajnim dokumentom. Ja protiv njega nemam ništa lično, apsolutno. Ja mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom. Ali on nema diplome.

Zašto predsjednik SDA Bakir Izetbegović toliko inzistira da Mehmedagić vodi OSA-u?

Moguće je da su oni prijatelji, ja s tim nema problem, ali ako neko ne ispunjava uslove… pa ne mogu ja otići u bolnicu i operisati, nisam ja doktor medicinskih nauka. Ima kvalitetnih ljudi u OSA-i, ne mora on stalno biti tamo.

Osmica se miješao u izbor Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i postavio je tamo svoga rođaka, koji uopšte nije član SDA. To mi je potvrdio Skaka, koji je bio na tom sastanku. Mi Bošnjaci sebi ne smijemo dozvoliti skrnavljenja institucija Bosne i Hercegovine, mi moramo biti predvodnici. Zato sam podnio ostavku u SDA.

Vi ste bili među najglasnijima da se Asim Sarajlić isključi iz SDA nakon afere koja se veže za njegovo ime, a kažu da ste i vi lobirali da se glasa za Abdulaha Skaku na izborima za gradonačelnika Sarajeva.

Ovo nikada nisam rekao, ja sam predlagao da Hrvat ili Jevrej bude gradonačelnik, čak se i Skaka naljutio. Ja sam to predlagao zbog Sarajeva kao centra. Ali sam pogriješio jer Skaka dobro radi posao. To je prava istina. Notorna je laž da sam lobirao. Pitajte Skaku.

Fikret Prevljak, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo kaže da će vas izbacit iz SDA?

Poručujem da me odmah izbace iz SDA, ja se ne bojim prijetnji, ja njega ne priznajem kao legalno izabranog.

Opužio vas je da sarađuje protiv države?

To i budala zna da nije istina. Kad ne znaju šta će kažu radim sa Rusima, Čovićem, Dodikom…

Da li su tačne optužbe da se glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić rušite Izetbegovića?

Kada je Tadić izabrana moj brat Dubravko je prvi dobio otkaz.

Optužuju vas i za rušenje predsjednika Suda BiH Ranka Debevca?

U javnosti su se pojavile informacije kako Debevac ima dvojno državljanstvo. Šta, sad je to super?

Jeste li ranije znali da Debevac ima i državljanstvo Španije?

Kako ću znati, ja nemam problem s tim čovjekom. Ali ako ima dvojno državljanstvo to je problem, šta bi sa mnom bilo kada ne bih imao diplomu. Ja ne mogu šutiti na te stvari. Ja sam javna ličnost.

Kakva je vaša veza sa portalom Pressmedia?

Nikakva. Oni su ženi, mužu i njenom ocu (osnivačima Pressmedije) označili metu. To je strašno. To nema u Sjevernoj Koreji. Kada se portal Raport pokrenuo odmah su pitali da li Aljoša i Denis Zvizdić stoje iza toga. I da imam svoj medij u čemu je problem? Je li to krivično djelo?

N1