Portal 072info

Allah će te nagraditi: Pogledajte kako je Ramzan Kadirov majci čestitao rođendan

Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov veliku pažnju poklanja njegovanju porodičnih vrijednosti. Danas njegova majka Aymani Nesievna Kadirova proslavlja 65. rođendan što je bila prilika da joj čečenski lider uputi čestitku.

Uz video klip slavlja mnogobrojne porodice, Kadirov je poslao emotivnu poruku:

“Dragi prijatelji! Danas je rođendan moje majke Aymani Nesievne, supruge prvog predsjednika Čečenije i heroja Rusije – hadžije Ahmata Kadirova.

Allahov Poslanik u hadisu kaže “Raj je pod majčinim nogama”. Tako je! Klanjam se mojoj majci i zahvaljujem šta je učinila za sve nas – svog supruga, djecu, unuke…

U najtežim, činilo se bezizlaznim trenucima, njena ljubav i  mudrost dali su nam hrabrost, nadu, vjeru u budućnost, u pravdu. Ona nas je podigla, odričući se mnogih radosti života, vodeći računa o nama, učeći nas pristojnosti, poštenju i poštovanju prema drugim ljudima. Zahvaljujući njoj postali smo jači, mudriji, dalekovidniji. 

Tokom tragedije čečenskog naroda, u danima kada se odlučivalo o njegovoj sudbini, Aymani Nesievna je bila prva koja je stala uz svog supruga i mog oca, pomažući mu da zaustavi zlo, donese mir. I zlo je poraženo.

Danas moja majka pomaže milione napuštenih, bolesnih i ugroženih ljudi u Rusiji i inostranstvu. Njen otvorene ruke mogu se vidjeti u Mijanmaru, Bangladeša, Iraku, Siriji, Jordanu, Sudanu, Somaliji, Turskoj, Palestini, Kirgistanu, u mnogim regijama Rusije! 

Hiljade stanovnika Čečenije dobilo je podršku Ayman Nesievne da pronađu dom, budu medicinski zbrinuti, obave hadž! Da, Allah će te nagraditi, mama, za sva tvoja dobra djela! Uz moje srce poklanjam se u znak poštovanja i ljubavi, želim ti dobro zdravlje, veliku sreću i zdrav razum! Mama, cijela naša porodica voli te bezgranično!”, napisao je Ramzan Kadirov na društvenim mrežama.

Radiosarajevo
Podijelite članak