69A1F5D5 5C7F 46CA 99C7 B8254DEDC9A0
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

U emisiji „Moja zemlja“, Dalila Omerović i Adi Bebabić bili su u Travniku i Jajcu.

Koliko je predana poslu koji radi, pokazala je naša Dalila koja je, zbog prelijepih kadrova i uzbudljivije emisije, odlučila prevazići svoje strahove.

Mada je u početku bila sigurna kako neće uspjeti pobijediti stran na 250 metara dugom zip-lineu preko vodopada rijeke Plive, kao nove turističke ponude općine Jajce, na kraju je pokazala da se itekako dobro snalazi u vještinama kada nivo adrenalina dostiže maksimum.

Posebno uzbudljiv je bio trenutak Dalililog spuštanja.

Mada je ranije upoznata da sajla može izdržati nekoliko tona, ali ograničenje težine za spust je 110 kilograma zbog kočnice, naša hrabra voditeljica se u trenutku kada je trebala krenuti ni kanjon itekako mislila o svom položaju, hoće li sajla izdržati njenu težinu…

Ova adrenalinska atrakcija je jedinstvena jer nigdje ne postoji jedan takav zip-line preko vodopada, a posebno što se jajački vodopad nalazi u centru grada.

  • Ljudi moji ja ne mogu ovo! Onesvijestit ću se! Allahu dragi ovo mi nije dobro zakačeno! Ja sam puno teška. Allahu moj Uzvišeni, Ti mi pomozi – panično je govorila Dalila.