pjanic 14
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
NER FIT

Juventusov trener Massimiliano Allegri nagovijestio je kako je torinski klub blizu dovođenja bh. reprezentativca Miralema Pjanića iz Barcelone.

FIXGEHALT

Naš veznjak stigao je na Camp Nou prošlog ljeta upravo iz Juventusa, dok je Arthur Melo u razmjeni krenuo u drugom smjeru. Međutim, Pjaniću stvari nisu uspjele poći za rukom u Barci jer se našao u nemilosti trenera Ronalda Koemana.

Nizozemac gotovo nikako nije koristio 31-godišnjeg veznjaka, a s obzirom da je Barcelona ovog ljeta trebala smanjiti svoje rashode, nekadašnji igrač Rome bio je jedan od igrača kojih se klub uporno pokušava riješiti.

Do ovog trenutka stvari su na tom frontu izgledale sumorno s malim brojem ponuda za Pjanića. Ipak, čini se da će se to promijeniti u narednim danima.

LIDER

Kako je izvijestio SPORT, Juventusov trener Massimiliano Allegri zatražio je od kluba da ovog ljeta ponovo dovedu Pjanića i čak je nagovijestio potencijalni transfer.

“Imamo Cristiana koji je dobar izvođač slobodnih udaraca i Dybalu koji to dobro radi u blizini šesnaesterca. Međutim, postoje velike šanse da uskoro jedan igrač koji sjajno izvodi prekide desnom nogom stigne u klub da izvodi slobodnjak. Radimo na tome”, rekao je Allegri koji je po mišljenju italijanskih medija jasno aludirao na Pjanića i njegovo vrhunsko izvođenje slobodnih udaraca.

Međutim, prelazak Zmaja vjerovatno neće biti jednostavan. Iako ga Juventus želi ponovo dovesti, skromne finansije znače da bi jedini mogući način za povratak veterana na Allianz stadion bio jednogodišnja ili dvogodišnja pozajmica.

U isto vrijeme Barcelona nema namjeru platiti veznjaku njegove plate, što stvari čini zategnutim. Sada ostaje da vidimo hoće li se dva kluba na kraju ipak dogovoriti o Pjanićevoj sudbini.