Almir Babajić ide u Dom naroda Parlamenta FBiH

almirbabajic
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komsije BiH dodijeljena su i preostala četiri mandata za popunu Doma naroda Parlamenta FBiH.

Mandat je dodijeljen Kristini Petrović (SDP) iz reda srpskog naroda, te tri mandata iz reda 0stalih Belmi Kapo (SDP), Halilu Selimbašiću (SDP) i Almiru Babajiću (SDP) čime je Dom naroda PFBiH popunjen.

Nakon dodjele mandata javnosti se obratio Babajić:

– Dragi prijatelji, kao što vidite na današnjoj sjednici CIK-a sam izabran u Dom naroda FBiH. Veliki broj Vas je svo ovo vrijeme bio uz mene. Hvala svima koji su mi pomogli aktivno u kampanji, a to je više od 100 ljudi. Hvala svim gradovima Kaknju, Zavidovićima (ekipi iz Vozuče), Visokom, Brezi, Varešu, Tešnju, Doboj-jugu i ekipi iz Maglaja. Naročito hvala mojoj Zenici. Nakon 8 godina provedenih u Gradskom vijeću Zenica možda je i vrijeme došlo za nešto veće i dalje, ali me raduje što znam da će doći umjesti mene osoba koja će se boriti za interese grada isto kao i ja Amel Šišić. Hvala Vam svima još jednom na podršci sve ove godine, budite sigurni da Vas neću niti osramotiti niti razočarati! – izjavio je Babajić na svom Viber kanalu.

Oslobođenje