gile
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
NER FIT

Amar Gile Jašarspahić, pobjednik “Zvezda Granda” 2012/13, u intervjuu za Novu otkriva stvari o kojima nije dosad javno govorio. Priznao nam je da ne može da pjeva ako prije toga ne popije alkohol, ali i to da se ne druži s estradom, te da o njoj nema lijepo mišljenje, iako joj pripada.

FIXGEHALT

Prvi si pobjednik „Zvezda Granda“ iz BiH. Da li ti je neko nekad rekao da si zaslužan za to što si probio led, pa su od tada mnogi učesnici uglavnom sa tvoje teritorije?

– Ja ne pamtim da se neko prije mene takmičio u „Zvezdama Granda“ iz Bosne. Otvorio sam kapiju, može se tako reći, jer iskren da budem, bila je tu mala doza straha. Sa prijateljima sam došao da vidim Beograd i usput se prijavio. Nisam očekivao da ću pobjediti, ali se pobjeda desila. To je sigurno opustilo moje Bošnjake, mnogi su vidjeli da smo normalni i kulturni, i eto.

Kako doživljavaš Sašu Popovića i kakav odnos imaš s njim?

LIDER

– Saša Popović je za mene najveći profesionalac u poslu kog sam ja vidio. To je jedna mašina za pare. Poštujem ga i cijenim ga kao oca, jer je on od mene napravio ovo što danas jesam.

Mnogi ti nisu predviđali uspješnu karijeru, ali si ih ti demantovao.

– Ti ružni komentari su bili poslije prvog albuma koji mi je „Grand“ poklonio. Ja nisam mogao da biram. Iskreno, pjesme mi nisu legle. Onda sam sa Brajom snimio „Prekasno“, a tek poslije godinu dana je postala hit. Ta numera je bila moja prekretnica i od nje sam počeo da snimam hitove.

Družiš li se sa estradom? Kakvo je tvoje generalno mišljenje o njoj?

– Ne družim se ni sa jednim pjevačem. Svaka čast kolegama, ali nemam neko lijepo mišljenje o estradi.

Više puta sam prisustvovala tvojim nastupima i uvjerila se da ti energija nije ista kad ne popiješ alkohol…

– Rijetko kad ne pijem. Ne mogu da počnem nastup bez čaše, dvije, tri, pet. To me pokreće. Kad vidim masu koja ludi i pije, a ja sa bine gledam, onda mi nije ni do čega. Prosto je normalno, svako voli da popije. Ne mogu da budem na vodi ili soku.

Tokom takmičenja u „Zvezdama Granda“, Aleksandra Prijović i ti ste bili u vezi. Da li bi joj sad odolio?

– Naravno da joj sada ne bih odolio. Ja nikada neću dati na nju. Ona je osoba koja je poštena, što mi se najviše dopada kod žena. Ni izgled, ni novac mi ne predstavljaju ništa. Moj privatni život je sada super, našao sam djevojku sebi po volji. Čeka me poslije nastupa, udovoljava, volimo se.

Koliko ti je razvod teško pao?

– Da nema djeteta, meni razvod ne bi pao toliko teško. I danas mi je žao sina, jer ne mogu baš 24 sata da budem sa njim. Što se tiče bivše supruge, ja sam nju prebolio. Sada imamo odličan odnos, možda čak i bolji nego kada samo bili u braku.

Imaš li neostvarenih želja?

– Za sad mi je neostvarena želja da uradim koncert na Koševu. To je ipak u mojoj zemlji i kako se kaže, poslije tog koncerta mogu „u grob leći“.