Screenshot 12
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Na inicijativu novoimenovanog počasnog konzula BiH u Australiji Amira Šahinovića, 11. jula bosanskohercegovačka zajednica prisjetit će se žrtava genocida u Srebrenici.

Šahinović je oformio organizacioni odbor sastavljen od mnogobrojnih bh. asocijacija i pojedinaca, na području australske države Novog Južnog Velsa, u svrhu obilježavanja komemoracije – Sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici.

Ambasada BiH u Canberri je mjesto na kojem će se održati ovaj komemorativni skup na koji su pozvani zvaničnici iz političkih, religijskih i socijalnih sfera života u Australiji, a i šira bh zajednica u Australiji .

Polaznici Bosanske etničke škole će i ove godine položiti vijenac palim žrtvama ispred ambasade BiH i zastave spuštene na pola koplja, sa simboličnim početkom u 11. sati ujutro.

Oni će se u oficijelnom dijelu programa predstaviti i recitacijama i monolozima, uz ženski hor Modra rijeka, dok će svjedoci zločina u Srebrenici podijeliti svoju priču s prisutnima, a skupu će se obratiti, također, vjerska i politička lica. Koordinatori programa su magistrice Maida Kulić Vugdalić i Dženita Čengić Karup.