Portal 072info

Ambasadorica Bugarske u posjeti kod gradonačelnika Kasumovića

Danas je gradonačelnik Fuad Kasumović održao sastanak sa  Avgustinom Tzvetkovom- Karabashevom, ambasadoricom Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini. Sastanku su prisustvovali  Petar Petrov,  zamjenik šefa misije  i Cvetomir Jordanov, drugi sekretar u Ambasadi. Gradonačelnik je zaželio dobrodošlicu gostima i zahvalio na današnjoj posjeti.

Podsjetio je na dobre prijateljske odnose naše dvije zemlje, te činjenicu da je Republika Bugarska prva država koja je priznala nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka  razgovarali su o projektu  “Obrazovanje za najmlađe”, koji se realizuje u vrtiću “Dunja” u Javnoj ustanovi Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, te mogućoj privrednoj saradnji. Dogovoreno je da se organizuju susreti privrednika na kojima bi razmijenili iskustva i upoznali se sa privrednim mogućnostima i potencijalima.

Ambasadorica je izrazila želju da se uspostavi saradnja u oblasti kulture, te predložila da Bugarski ansambl igara i pjesama održi koncert u Zenici 26. maja, u okviru obilježavanja Dana bugarske kulture.

Gradonačelnik Kasumović je sa zadovoljstvom podržao ideju da se koncert održi u našem gradu.

– Ovo je moj prvi dolazak u Zenicu i nadam se da neće biti i posljednji. Potrudićemo se da postane tradicija, kazala je Ambasadorica Bugarske zahvalivši se Gradonačelniku Kasumoviću na toplom prijemu.

 

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box