Photo by Amel Ćurić in Trebevic
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Popularni bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić objavio je zanimljiv video na Instagramu. Naime, pokazao je kako liči zidove.

Humoristični pjevač se našalio kako, zbog nedostatka vakcina, nema posla za muzičare. Ličenje zidova je njegova nova struka i pozvao pratitelje da mu se jave sa ponudama u inboks.

– Pošto nema vakcina još za godinu, nema ni posla za nas muzikante. Novi posao je tu. Inboks samo ozbiljne ponude – našalio se poznati pjevač.

U pozadini je svirala muzika, a on je potom rekao kako mu treba nešto inspirativnije.

– Promjeni ovu muziku, inspiracije malo – rekao je, a onda je zasvirala pjesma od Huleta – Pukni čašo.

Inače, Ćurić je u intervjuu koji je dao za “Azru” u decembru prošle godine rekao priprema nešto novo za publiku, pa se nadamo da nije mislio na ovaj posao, jer bi to zaista bio veliki gubitak za bh. muzičku scenu.

Njegova posljednja pjesma je osvojila simpatije širom regiona,“Moje zauvijek”, a ono što ovu numeru čini posebnom jeste spot koji ne viđamo često na našim prostorima.

– Iako mi se svidjela na prvo slušanje, krajem augusta smo snimili prewiew uz klavir u Amilovom studiju, gdje smo pustili strofu i refren kao najavu da će uskoro izaći, ali s obzirom na pandemiju i neke neizvjesnosti, te mjere zabrane, tipa putovanja, onda smo snimanje spota i pjesmu prolongirali, i kako kažu, ko zna zbog čega je to toliko dobro. Možda tad u septembru ne bi bilo sve ovako vrhunski urađeno kako je sada. Ekipa koja je radila na projektu zaslužuje sve pohvale. Arnej Misirlić potpisuje režiju za spot, djevojka u spotu je profesionalna plesačica Tamara Đaković iz Banje Luke. Prezadovoljan sam kako je pjesma dobro prošla kod publike za ovo kratko vrijeme. Kad sam vidio spot, zaista sam ostao bez daha. Nijedna svjetska zvijezda se ne bi postidjela da ima ovakav spot –rekao je svojevremeno bh. umjetnik za naš magazin.