Screenshot 1 2288


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Amel Ćurić, pjevač i pobjednik nekoliko muzičkih takmičenja, objavio je jučer spot za novu pjesmu „Moje zauvijek“ nakon gotovo jednogodišnje pauze.

Novi uradak radio je udruženim snagama s muzičkim producentom Amilom Lojom, koji je autor pjesme i muzike, dok je za spot bio zadužen Arnej Misirlić.

Dobar proizvod

I u ovoj teškoj situaciji za muzičare potrudili su se da naprave što bolji proizvod. U razgovoru za „Avaz“ Ćurić je otkrio na čemu još radi, koliko je pandemija koronavirusa utjecala na njegov posao i da li je poželio nastupe.

– Planirali smo bili da pjesmu objavimo još u septembru, međutim, zbog svih zabrana i pandemije sve je bilo odgođeno. Promijenjene su i lokacije za snimanje spota, ali na kraju, pred samu Novu godinu, uspjeli smo to sve finalizirati. Međutim, kako kažu, ko zna zašto je to bilo dobro. Spot je ispao još bolji, svi ti efekti koje smo dobili su doveli do toga da imamo jedan svjetski spot i veoma sam ponosan na cijeli projekt i na svoju ekipu koja je radila – rekao je Ćurić.

Glavna glumica spota je Tamara Đaković.

– Tamara je iz Banje Luke i profesionalna je plesačica. Ona je već 12 godina državni prvak u šou densu – otkriva pjevač i dodaje da je pjesma snimljena u sarajevskom studiju Amila Loje.

Lojo i Ćurić rade na još jednoj pjesmi, koju planiraju objaviti u martu 2021. godine.

– Ne bih ništa da obećam, ali, prema nekim trenutnim planovima, trebala bi biti početkom marta. Što se tiče daljnjih planova, ne mogu ništa da govorim zato što smo u takvoj situaciji kakvoj jesmo. Nadam se da ćemo naljeto opet imati koncerte i da će biti kao što je nekad bilo. Publiku sam poželio, to nije upitno, i nadam se da će biti dobri derneci i partiji do zore kad se sve vrati u normalu i kad to sve krene – iskren je Ćurić.

Dva nastupa

Dodaje da su se neke njegove kolege i za vrijeme pandemije ponašale kao u stara vremena, da su partijali.

– Ja sam imao samo dva nastupa ove godine. Generalno, ovo je bila najlošija godina svih nas koji se bavimo ovim poslom. Ali, ipak više nas je koji smo se pridržavali pravila. Neki su ponešto raduckali, ali više je onih koji nisu ništa radili i jedva čekaju da se svi zajedno malo opustimo. Od samog početka pridržavao sam se mjera, radujem se i ovoj vakcini što stiže, samo da još i nama stigne – smatra muzičar.

Malo nam jedan dan

– Zbog pandemije sam neke stvari počeo posmatrati drugačijim očima. Više sam počeo cijeniti porodicu. Smatram da nam je ovo svima znak da više razmišljamo o porodici. Svi živimo ubrzanim životom, u nekom općem ludilu, kad ne možeš da stigneš sve da obaviš za jedan dan. Bio sam u situaciji da zbog posla nakon 15 dana dođem kući, prespavam i nastavim dalje. Nisam imao vremena da vidim svoje dijete, e s ove strane je ovo dobrodošlo – ističe Ćurić.

Avaz