Portal 072info

Amel Tuka najbolji sportista BiH

Naš sjajni srednjoprugaš Amel Tuka postao je dobitnik laskavog priznanja najuspješnijeg sportiste na šestoj manifestaciji Izbor sportiste godine 2016. koja je u organizaciji OKBiH sinoć održana u Zetri.Komisija za vrhunski sport BiH nije se puno dvoumila kada je riječ o tome kome će dodijeliti veliko priznanje pošto je Tuka konstantno realizovao rezultate vrijedne svakog respekta da bi na kraju ponio titulu najboljeg sportiste 2016.

U najuži izbor za dobijanje ovog priznanja bili su uvršteni bacači kugle Hamza Alić i Kemal Mešić te džudista Mitar Mrdić.Za najbolju seniorku proglašena je džudistkinja Aleksandra Samardžić, kojoj je vrijedno priznanje pripalo u konkurenciji Larise Cerić (džudo) i Amine Kajtaz (plivanje).
Najuspješnija juniorka je Tatjana Đekanović (streljaštvo), a konkurentkinje su joj bile Adna Borić (taekwondo) i Ema Brkanić (džudo). Toni Miletić (džudo) izabran je za najboljeg juniora u konkurenciji Mihajla Čeprkala (plivanje) i Nedžada Husića (taekwondo).Najuspješniji klub je SFK 2000 Sarajevo, dok je za najuspješniju reprezentaciju BiH izabrana fudbalska U17 selekcija.

rtvze

Podijelite članak