Amel Tuka nema briga, određeni periodi kvalifikacija za Olimpijadu

Svjetska atletska federacija objavila je da je kvalifikacioni period za Olimpijske igre u Tokiju 2020. suspendiran u periodu od 6. aprila 2020. do 30. novembra 2020. godine, poslije širokih konsultacija.

U ovom periodu rezultati postignuti na bilo kojem takmičenju neće se uzimati u obzir za normu za Tokio 2021. ili svetsku rang listu, čije će objavljivanje također biti obustavljeno.  Rezultati će se i dalje bilježiti u statističke svrhe, uključujući i svjetske rekorde, pod važećim uslovima, ali oni se neće koristiti za uspostavljanje kvalifikacionog statusa sportiste za OI. 

U zavisnosti od globalne situacije, period kvalifikacija kreće od 1. decembra 2020. godine i nastavlja se do novog roka kvalifikacija 2021. godine koji je utvrdio Međunarodni olimpijski komitet. Ukupni period kvalifikacija, započet 2019. godine, bit će četiri mjeseca duži nego što je prvobitno bio.

Inače, najbolji bh. atletičar Amel Tuka ne mora brinuti, obzirom da je već sredinom prošle godine stigao do norme za naredne Olimpijske igre.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE