Portal 072info

AMEL TUKA SPREMAN ZA POLUFINALE: “Sutra trčim za Bosnu i Hercegovinu”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najbrži atletičar svijeta na 800 metara, Kakanjac Amel Tuka rano jutros po našem vremenu osvojio je prvo mjesto na utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, te time osigurao plasman u polufinale ovog prestižnog takmičenja.

“Veoma sam sretan zbog postignutog rezultata. Bilo je pomalo teško jer je ovo moj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu. Bio sam malo nervozan prije početka utrke, ali se sada osjećam mnogo bolje.” – istakao je Tuka, te dodao:”Veoma sam mlad i za sada nemam mnogo iskustva sa velikih takmičenja. Nadam se da ću u sutrašnjoj utrci biti još bolji. Prije svega se nadam plasmanu u finale, jer bi to za mene bio veliki podstrek za sljedeću sezonu i nova velika takmičenja. A onda – ko zna.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zasigurno je da je veliki ponos, velika čast i zadovoljstvo da se Bosna i Hercegovina predstavlja na ovom velikom takmičenju, te je Amelu naručito bitno da je baš on jedan od predstavnika: “Veoma sam ponosan na svoju Bosnu i Hercegovinu i sve ljude u njoj. Sutra ću da trčim samo za njih, jer ih želim usrećiti i učiniti ponosnim.”

Polufinalna trka na rasporedu je sutra u 14:15.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME