Portal 072info

AMEL TUKA UOČI FINALA ZA 072INFO: „Ja sam ponosan na svoju Bosnu i Hercegovinu“

U centru pažnje posljednjih nekoliko dana zasigurno je jedna od najpozitivnijih priča iz Bosne i Hercegovine i sporta ove zemlje, a dolazi direktno iz Pekinga sa Svjetskog prventsva u atletici, gdje se naša dva predstavnika bore za najveće prijestolje. Predstavnici ove godine su atletičar na 800 metara Amel Tuka i bacač kugle Hamza Alić.

Važno je napomenuti da je Amel Tuka prije dva dana izborio mjesto u finalu tako što je u polufinalnoj utrci na 800 metara kroz cilj prošao prvi i to s rezultatom 1:44:84, dok je Hamza Alić okončao svoj nastup u polufinalnom bacanju kugle, bacivši 18.62 m, što nije bilo dovoljno za ulazak u finale. Bez obzira Bosanci i Hercegovci su zasigurno ponosni na ova dva najbolja predstvanika Bosne i Hercegovine u Pekingu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S početkom od 14:55 sati, po našem vremenu, u Pekingu na stazi u disciplini na 800 metara u velikom finalu pored najbržih i najboljih atletičara put ka finalu tražit će i Amel Tuka, Kakanjac, Bosanac i Hercegovac, koji je u posljednjih nekoliko mjeseci ostvario najbolje rezultate i ostvario nevjerovatno velike ciljeve.

Kako Amel kaže za 072info, najgore je prošlo, psihički je dobro spremljen a to je najvažnije: „Bitno je da sam prihički rasterećen, jer sam svoj cilj ispunio ulaskom u veliko finale. Danas kada stanem na stazu i kada utrka započne vidjet ćemo kome je ostalo najviše snage kroz kvalifikacije, jer je u finalu sve moguće“, ističe Amel.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Amel Tuka volio je u nekoliko navrata reći da utrku poklanja svojim Bosancima i Hercegovcima, jer kako ističe, zadovoljstvo mu je i velika čast što je jedan od predstavnika na ovom velikom takmičenju, a pred ovu trku dodaje: „Mogu reći da ću dati sve od sebe da obradujem svoje sugrađane i sve ostale građane Bosne i Hercegovine, jer iskreno, oni to i zaslužuju“, ističe Amel pred odlazak na trening.

Da je oduvijek slovio za skromnog momka, uspješnog studenta i najbržeg atletičara govori činjenica njegovih suza radosnica na dočeku koji je organizovao grad Zenica i općina Kakanj, nakon osvjenog Evropskog prvenstva, te skromnost i ljubav koju je uputio svima onima koji su došli da ga podrže i koji su došli da mu požele sretan put i uspješnu karijeru. Iz toga, Amel je za kraj našeg razgovora istakao da mnogo voli narod svoje zemlje, jer da nije bilo njih, on zasigurno ne bi imao snage da uspije i bude dio velikih i prestižnih takmičenja: „Želim da se zahvalim svojim Kakanjcima, Zeničanima ali i Bosancima i Hercegovcima od srca na neizmjernoj podršci koju mi pružaju. Ja sam ponosan na svoju Bosnu i Hercegovinu. Nek i oni kao i ja budu zadovoljni ovim velikim finalom, jer bit će još Evropskih i Svjetskih prvenstava, ništa ne može preko noći“, dodao je za kraj najbrži atletičar svijeta na 800 metara Amel Tuka pred finalnu utrku na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Amelu želimo mnogo uspjeha danas u 14:55 sati, da kući donese medalju kakve je i navikao dobijati, a to su zlatne, a sve Zeničane pozivamo na zajedničko gledanje finalne utrke, koja se organizuje na platou ispred Robne kuće Bosanka uoči samog početka utrke.

Dođite da zajedno bodrimo našeg, Amela Tuku!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME