Amerikanci uništili više od 80 dronova i projektila, IDF objavio fotografije štete

Amerikanci uništili više od 80 dronova i projektila, IDF objavio fotografije štete

“Američke snage, potpomognute razaračima evropskog zapovjedništva američke vojske, uništile su u subotu i nedjelju više od 80 dronova i najmanje šest balističkih projektila usmjerenih na Izrael iz Irana i Jemena”, objavilo je danas Centralno zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM).

IDF objavio fotografije štete od iranskih napada

Oko 99% projektila, bespilotnih letjelica i krstarećih projektila lansiranih tokom iranske operacije odmazde oboreno je ili presretnuto, objavile su Izraelske odbrambene snage (IDF).

Neki su ipak uspjeli proći kroz izraelsku odbranu. IDF je objavio nove slike štete koju su prouzrokovali.

Podsjećamo, Iran je ovog vikenda prvi put u istoriji direktno napao Izrael sa svoje teritorije. UN i Amerika pozivaju na suzdržanost, ali Izrael će sigurno odgovoriti na iranski napad. Pitanje je kada i kako, ali nema sumnje da će odgovor biti značajan.

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih i balističkih projektila završen je bez težih posljedica nakon što ih je većina presretnuta i oborena. Na sastanku izraelskog ratnog kabineta dogovoreno je što će biti dalje, međutim novinarima je glasnogovornik rekao samo kako su odobreni planovi i za napad i za odbranu zemlje, a odluku o svemu donijet će u iduća 24 sata.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS