Amina Smajlović: Murizova i Davorova borba daju mi motiv i snagu kad je najteže

Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin koju su odbili liječiti na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, obratila se okupljenima na protestima za Dženana Memića ispred Narodnog pozorišta.

– Neću vas podsjećati na borbu koju smo prošli i prolazimo još uvijek. To svi znate, ali ono što ne znate i ne želim da saznate, nekad želim da je moja tuga okean i da sve preplavi, ali ne može, samo mene razdire u meni- rekla je Smajlović.

Pozvala je sve samo da pomisle samo pet sekundi na Nadin.

– Zamisle da su život i zdravlje djeteta ugroženi, zamislite tugu i nemoć koja vas preplavi.Zažmirite i zamislite. Tako se osjećamo ja i moja porodica sve ovo vrijeme. Ne daj Bože da zamislim osjećaj i bol porodica Dženana i Davida. Murizova i Davorova borba mi daju motiv i snagu onda kada mi je najteže. Kad ljekari kažu “Niko neće liječiti dijete”, a glavna tužiteljica KS Sabina Sarajlija opstruira istragu i svima nama se smije i ponaša u stilu “ne možete mi ništa”, poručujem takvim ljekarima, takvoj glavnoj tužiteljici, nikad ne potcjenjuj snagu naroda – istakla je Smajlović.

Ona je rekla da mladi ljudi trebaju da preuzmu njihove pozicije i da preuzmu sve te procese.

– Ova moja borba sad je borba za svu drugu djecu i da se nijednom djetetu ne desi ono što se mom desilo. Pozivam čestite tužioce, sudije, policajace, da se hrabro bore za istinu i pravdu – navela je Smajlović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE