Amir Pašić Faćo pokrenuo peticiji da se izmjesti Alija Izetbegović: Kaže nije mu mjesto na Kovačima

Amir Pašić Faćo pokrenuo peticiji da se izmjesti Alija Izetbegović: Kaže nije mu mjesto na Kovačima
Bosnian President Alija Izetbegovic waves to photographers at the French Foreign Ministry in Paris 14 December where he lunched with the other leaders of the Bosnian peace agreement. AFP PHOTO (Photo by PIERRE VERDY / AFP)

Bivši kriminalac a sad TikToker Amir Pašić Faćo, je 52-godišnjak koji je godinama punio stupce rubrike Crna hronika, a ovih dana ponovo se našao u centru pažnje.

Na svom TikTok profilu vrijeđao je i prvog predsjednika Aliju Izetbegovića. Kako kaže pokrenut će peticiju da se izmjesti njegovo tijelo sa Šehidskog mezarja Kovači.

Faćo je poznat po negativnim stavovima protiv SDA stranke ali i porodice Izetbegović, uključujući Aliju i njegovog sina Bakira.

Pogledajte video sa TikTok-a

Faćo je bio privođen od strane MUP-a Kantona Sarajevo zbog svojih izjava putem društvenih mreža, a posljednji događaj vezan je za slučaj kada je prijetio sudiji Općinskog suda preko svog TikTok profila.

Podsjećamo Alija Izetbegović rođen je 8. august 1925 a bio je bosanskohercegovački i bošnjački političar, pravnik i prvi predsjednik Republike Bosne i Hercegovine. Preminuo je u Sarajevu 19. oktobra 2003. godine.

Bošnjaci svih starosnih dobi, Bosanci i Hercegovci svih vjerskih, etničkih i stranačkih pripadnosti, kao i poštovaoci sa svih strana svijeta, iskazali su mu počast na dženazi i završnom ispraćaju u najvećem mnoštvu koje se ikad okupilo u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Sahranjen je, prema vlastitoj želji, na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS