s 18
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 13, 2022 @ 9:50
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Molim vas – sve vas koji ste u SAD-u, pošaljite sa svojih telefona na broj 50409 ovaj tekst “GO MIR” i u vaše ime i na osnovu vaše adrese automatski sistem će poslati pismo za mir u BiH na adrese Predsjednika SAD-a Joe Biden-a i svim senatorima i kongresmenima u vašem području.

Ovo je poruka koju je na svom Facebooku objavila Amra Šabić el Rejes, profesorica Univerziteta Columbia u Njujorku a koja je na ovaj način pozvala sve Bosance i Hercegovce koji žive u SAD da se probude.

– Sistem je kreiran da automatski šalje pisma. Čitav proces traje 30 sekundi. Ne može biti lakše, samo pošaljite tekst “GO MIR” na 50409 sa vašeg telefona. Do sada je poslano automatski već 10.150 pisama!

Podijelite ovo na vašim stranicama i ako niste u SAD-u jer sigurna sam da imate prijatelje i rodbinu koji jesu ili znaju nekog ko jeste. Utrošite 30 sekundi svog vremena. Podijelite ovo i sa svojim američkim prijateljima.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Spriječite rat u BiH ovakvim mirnim putem:

1. na 50409 pošaljite “GO MIR”;

2. pratite dalje upute i dobit ćete na kraju potvrdu kome su pisma poslana i koliko ih je do sada poslano Predsjedniku Bidenu i američkim politicarima.

Samo naprijed narode vi koji živite u SAD-u! Kad pošaljete postavite u komentarima koliko je pisama poslano kada ste vi poslali tekst – poručila je profesorica porijeklom iz Bihaća. 

Pismo možete pročitati OVDJE.

Objava profesorice ŠAbić el Rejes
Objava profesorice ŠAbić el Rejes

LIDER