AMZ: Obilježen Svjetski dan zaštite na radu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Svjetski dan zdravlja i zaštite na radu, 28. april, obilježen je i ove godine u svim jedinicama ArcelorMittal Grupe u svijetu, a poseban program upriličen je i u kompaniji ArcelorMittal Zenica, gdje je na svečanom skupu podcrtan značaj poštivanja mjera zaštite i sigurnosti na radu, kako bi se izbjegle povrede. Najzaslužnijim radnicima u oblasti zdravlja i zaštite uručene su nagrade, a izvedena je i taktičko pokazna vježba spašavanja.Bila je to samo jedna u nizu aktivnosti, koje je ova kompanija organizovala tokom aprila, obilježavajući današnji datum.

Danas potvrđujemo našu posvećenost zdravlju, zaštiti i sigurnosti svih uposlenika kompanije ArcelorMittal Zenica, ali se prisjećamo i radnika koji su stradali na radu, rekao je Željko Matić, direktor Departmenta zdravlje i zaštita u ovoj zeničkoj kompaniji.Naglašavajući da je cilj smanjiti broj povreda svih uposlenika, on je napomenuo da je u ovoj kompaniji ostvaren značajan napredak u oblasti zaštite.

Bidžu Nair, generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica je ukazao,da svi uposlenici, od radnika preko nadzornika do menadžmenta, moraju voditi brigu o sigurnosti i zaštiti na radu u kompaniji.

Stani, razmisli i radi na siguran način, poručio je danas radnicima ArcelorMitala u Zenici i predsejdnik njihovog sindikata, Zuhdija Kapetanović.

Departmenti i radnici kompanije koji su u proteklom periodu bili najzaslužniji za realizaciju aktivnosti u oblasti zdravlja i zaštite danas su primili nagrade, a Mitalov tim za spašavanje izveo je i taktičko pokaznu vježbu spašavanja sa visine.

RTVZE

GODISNJICA
MARKETING