Andrea Jurić se vakcinisala i otkrila zašto je odabrala kinesku vakcinu

55
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Čelnica Zavoda za javno zdravstvo Zapadenohercegovačkog kantona dr. Andrea Jurić u petak se cijepila pred kamerama.

Ona je primila prvu dozu kineskog cjepiva Vero Cell (Sinopharm) u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo ZHK u Grudama.

– Odlučila sam se cijepiti kineskim cjepivom iz razloga što je to nama pod broj jedan dostupno cjepivo, pod broj dva zato što je to ‘mrtvo’ cjepivo. Ono poručuje malo niži titar očekivanih antitijela, ali isto tako ima manje nuspojava nego ostala cjepiva.

Ovo cjepivo je donacija Turske na čemu smo im zahvalni. Sam proces je protekao bez ikakvih problema, nemam ni bol na mjestu uboda. Osjećam se sasvim uredu – kazala je dr. Jurić za portal Jabuka.tv nakon cijepljenja i dodala kako je ZHK dobila 359 prve doze ovog cjepiva, a isporuka će biti još.

– Ovo cjepivo je vrlo kvalitetno, prošlo je sve dozvole. Nijedan lijek se ne kontrolira kao cjepiva. Ovim putem građane pozivam da se dođu cijepiti, zaista više nema mjesta kalkulaciji, svako cjepivo nas štiti od respiratora, a to je ono čega se najviše bojimo.

Svako cjepivo primljeno u dvije doze će vas poštedjeti respiratora. Moguće je da netko i nakon cijepljenja oboli, ali to su u pravilu blaže kliničke slike. Imamo stopu smrtnosti među najvišima u Europi i krajnje je vrijeme da se priberemo, da se javimo svojim obiteljskim liječnicima i da se svi cijepimo – zaključila je Jurić.