Screenshot 1 57
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Internet / Zabava
NER FIT

Kompanija Google je lansirala četvrtu beta verziju Androida 12, a iako nema nekih većih novih funkcija, ona ipak predstavlja važan korak u razvoju operativnog sistema.

FIXGEHALT

Android 12 je sada dosegao stabilnost platforme, što znači da je rad na njegovom razvoju gotoovo završen. Google je u martu saopćio da se nada postizanju stabilnosti platforme u augustu, tako da je na dobrom putu da to ostvari.

Developeri sada mogu početi obavljati svoje posljednje testove kompatibilnosti bez mnogo brige da će se Android 12 promijeniti u narednom periodu. Finalna beta verzija Androida 12 pojavit će se u narednim sedmicama.

Google očekuje da će Android 12 biti dostupan korisnicima u narednih nekoliko mjeseci, vjerovatno uz nadolazeću Pixel 6 seriju mobitela.

LIDER

Iako postoji mogućnost pojave novih funkcija, za njih vjerovatno nećemo saznati sve dok Google ne objavi detalje o novim flagshipima.

Oni koji žele isprobati Android 12, nekim uređajima je dostupan, a među njima su Google Pixel, One Plus, Xiaomi i ZTE telefoni, kao i Google TV.