Anel Kljako će uskoro imati priliku u SIPA-i da objasni Sky poruke članova narkokartela

Anel Kljako će uskoro imati priliku u SIPA-i da objasni Sky poruke članova narkokartela

Vijećnik u Gradu Mostaru i kradljivac glasova Anel Kljako će uskoro u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) trebati da pojasni komunikaciju sa članovima narkokartela “Tito i Dino”, kao i da tužiocima pojasni ko je to prljave poslove odrađivao za mafiju te da da li je za to obilato nagrađivan narkonovcem.

Anel Kljako se spominje u Sky aplikaciji na način da je osumnjičeni u akciji „Crna kravata 2“ Haris Behram, koji je naveden kao član narkokartela, bio na vezi i sa vođom narkokartela Edinom Gačaninom Tito i braćom Kljako – Nerminom i Anelom.

“Voljan je sjesti s tobom”

– Uzeo sam najvažnijeg čovjeka Hercegovine za Fahrudina Radončića, ministra sigurnosti BiH, a to je Nermin Kljako, brat od onog momka (Anel Kljako, op.a.) što je savjetnik Fahrudina Radončića. On je glavni za SBB i njegovu stranku koja će, kada on pređe kod nas, doživjeti nokaut. On je, braco, skupa roba jer ima konekcije po čitavoj BiH i može nam u svakom gradu naći ljude, a u Sarajevu ima jednog od glavnih ljudi iz CIK-a. Ja ću i dalje s bratom Nerminom i Anelom pravit’ teren. Za SBB i SDA. Kad ovo malo prođe. Što ćemo kasnije mi uzeti – pisao je Behram Titu.

Edin Gačanin - Avaz

Gačanin: Razgovarao o Kljaki s Behramom. Twitter

Tito mu je na to odgovorio da ima desnu ruku ministra sigurnosti, na šta Behram piše:

– Voljan je sjesti s tobom. Zato ti kažem, kad ti misliš da je vrijeme, obavi razgovor s njima trojicom. I nek nastave raditi za nas. Da nismo džaba uložili 50 hiljada.

Da li i FBI, DEA i EUROPOL koji su uključeni u istragu Tužilaštva BiH, ali i oni koji su dostavili kriptovane poruke u kojima se on spominje lažu?

O tome koga Kljako ima u CIK-u se već bavi Tužilaštvo BiH po prijavi predsjednik CIK-a Irene Hadžiabdić. Također, Kljako će zajedno sa bratom i prijateljem Harisom Behramom, će imati priliku da izjavu daje u SIPA-i i sve pojasni.

Kažnjeni birački odbori

Također, Kljako je izbačen iz SBB-a zbog krađe glasova. Sudska presuda Općinskog suda u Mostaru, koju je Kljako izgubio protiv „Avaza“, potvrđuje da je on izbačen iz stranke.

Svjedoci su u Općinskom sudu u Mostaru, a što je Sud uzeo kao validno, do u detalje raskrinkali Kljakine podvale, da je on tobože izbačen iz stranke zbog glasanja za gradonačelnika Mostara.

Svjedoci su jasno ukazali da je krao glasove na izborima u Mostaru, zbog čega su kažnjeni i birački odbori, njih 13.

Anel Kljako krao je od kolega unutar svoje koalicije, a koju su činili SDA, SBB, DF, SBiH, BPS – S. H. na način da su nepostojeći glasovi dopisivani njemu te je na taj način prikupio najmanje 1.580 glasova više nego što ih je stvarno dobio. 

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE