Angažirala advokate: Sebija Izetbegović još nije poslala svoje očitovanje Senatu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, još nije poslala svoje očitovanje Senatu Univerziteta u Sarajevu, a taj rok istječe u petak, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Ona je, umjesto toga, poslala svoj advokatski tim.

Podsjetimo, Senat UNSA zatražio je od Sebije Izetbegović očitovanje o sumnjivoj diplomi.

U međuvremenu je formirana je i Komisija za analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij prof.dr. Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu. Na čelu Komisije je dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, Muhamed Ajanović.

Stigli su i dokumenti s Medicinskog fakulteta, ali i Kantonalne uprave za inspekcije poslove Kantona Sarajevo, koji se suštinski razlikuju, a koje je analizirao pravni tim UNSA-e.

No, poslala Sebija ili ne, svoje očitovanje, Senat će, kako nam je potvrđeno, održati vanrednu sjednicu i donijeti konačnu odluku o njenom akademskom zvanju.

avaz

GODISNJICA
MARKETING